Novo zlato za Loha u sankanju

Izvor: B92, 09.Feb.2014, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo zlato za Loha u sankanju

Nemac Feliks Loh trijumfovao je u singl konkurenciji u sankanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i odbranio zlato osvojeno u Vankuveru.

Loh je tako potvrdio dominaciju u sankanju ove sezone, a do trijumfa je došao u vremenu od 3:27.526 minuta.

Rus Albert Demčenko na drugom mestu je imao 476 hiljaditinki zaostatka posle četiri vožnje, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Armin Cegeler iz Italije.

Cegeleru je to ukupna šesta medalja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Zimskim olimpijskim igrama. Zanimljivo je da je od 1994. godine na svakim Igrama osvajao po jednu medalju. U Lilehameru je bio bronzani, isto kao i pre četiri godine u Vankuveru, zlatom se okitio 2002. i 2006. godine, dok je srebro osvojio 1998. godine u Naganu.

O Feliksu Lohu I Arminu Cegeleru možete da pročitate više u našoj rubric ’Favoriti’.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.