LINDVIKU ZLATO: Norvežanin izenadio Kobajašija i Gajgera

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 16:06

LINDVIKU ZLATO: Norvežanin izenadio Kobajašija i Gajgera

Odlučio sjajan skok u drugoj seriji.

Norvežanin Marijus Lindvik osvojio je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u ski skokovima na velikoj skakaonici na Olimpijskim Igrama u Pekingu. Lindvik je posle prve serije bio na drugoj poziciji sa skokom od 140,5 metara i sa 144,8 bodova, a zlato mu je doneo sjajan skok u drugoj seriji.

Ovaj 23-godišnji Norvežanin je u drugoj seriji skočio 140 metara i osvojio 151,3 boda, što mu je omogućilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da sa ukupno 296,1 bodom preskoči Japanca Rjojua Kobajašija. Posle osvojenog zlata na maloj skakaonici, Kobajaši je morao da se zadovolji srebrom iako je bio vodeći posle prve serije.

No words! This is AWESOME! Huge congrats to Olympic Champion @MariusLindvik! 💪💪💪🍾 #skijumping pic.twitter.com/VfTLDPpYvy

— SkispringenFluege.de (@Ski_Fluegede) February 12, 2022

On je skakao 142 i 138 metara i na kraju je sakupio 292,8 bodova. Sa šeste na treću poziciju probio se Nemac Karl Gajger koji se okitio bronzanim odličjem. Gajger je do bronze stigao skokovima od 138 metara i sa 281,3 bodom.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.