Kosovski karatisti ponovo zaustavljeni na granici

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2018, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski karatisti ponovo zaustavljeni na granici

Olimpijski komitet Kosova (OKK) saopštio je danas da su karatisti iz Prištine drugi put vraćeni s administrativnog prelaza prema centralnoj Srbiji i da neće moći da učestvuju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

"Iako je bio bez nacionalnih obeležja, Vlada Srbije je drugi put zabranila nacionalnom timu Kosova da uđe na teritoriju Srbije i učestvuje na Evropskom prvenstvu u Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Sadu. Ovo je politika, a ne sport", navodi se u objavi OKK-a na tviteru.

Kosovski nacionalni tim jutros je prvi put pokušao u sportskoj opremi s kosovskim obeležjima da pređe administrativnu liniju, ali ih je u tome sprečila srpska policija. Oni su drugi put danas oko 18.00 pokušali da pređu granicu bez nacionalnih obeležja, ali im to ponovo nije dozvoljeno.

Evropska karate unija (EKF) saopštila je da "ulaže velike napore da obezbedi učešće svim karatistima na takmičenjima koje organizuje. Kada je u pitanju svečanost u Novom Sadu, prvenstvo Evrope u karateu za seniore, radimo naporno na tome da svi takmičari iz Evrope učestvuju na turniru. Možemo da potvrdimo da su 52 od 53 nacionalne federacije prisutne na šampionatu, a činimo sve što možemo kako bismo omogućili da svi učestvuju".

EKF dodaje da "turniri moraju da budu otvoreni i dostupni za sve, koliko god je to moguće"

"Nadamo se da će Prvenstvo Evrope u karateu za seniore proći u najboljem mogućem redu i želimo da svi karatisti učestvuju na njemu", navodi se u saopštenju EKF.

Evropsko prvenstvo održaće se od 10. do 13. maja u Novom Sadu.

Karatisti Kosova ponovo krenuli za Novi Sad, na Evropski šampionat

Karate selekcija Kosova ponovo je danas popodne krenula za Novi Sad, na Evropski šampionat u karateu za seniore, javljaju kosovski mediji.

Nakon jutrošnje zabrane ulaska na teritoriju Srbije od strane MUP-a Srbije, Kosovska karate federacija konsultovala je Međunarodni olimpijski komitet i, kako se nezvanično saznaje, dobila je saglasnost za dolazak na šampionat.

Mediji javljaju da su se karatisti u 16.30 časova okupili u centru Prištine, ispred Doma mladih, i odatle su u civilnoj odeći i bez obeležja Karate saveza i Kosova krenuli ka Merdaru.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.