Košarkašice Srbije idu na Olimpijske igre!

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 03:18

Košarkašice Srbije idu na Olimpijske igre!

Košarkašice Srbije su se plasirale na Olimpijske igre u Parizu, uprkos porazu od Australije.

Za izabranice Marine Maljković je bila bitna pobeda Nemačke protiv Brazila, ili da domaćin kvalifikacionog turnira ne trijumfuje sa sedam poena prednosti.

To se i dogodilo Nemačka je savladala Brazil sa 73:71 u poslednjem meču kvalifikacija.

Srbija se plasirala kao trećeplasirana ekipa ispred Brazila, koji nema ni jednu pobedu. Pored njih, plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su obezbedile Australija bez poraza i Nemačka sa skorom 2-1.

Srbija je slavila protiv Brazila 72:65 i to im je bilo dovoljno za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Ovo je treći put zaredom da srpske košarkašice nastupaju na OI.

Srpske košarkašice su 2016. u Riju osvojile bronzanu medalju, pet godina posle toga u Tokiju su igrale u polufinalu, a i ovog leta će biti u elitnom društvu.

Pored naše selekcije, tu su Francuska domaćin, Sjedinjene Američke države branilac zlatne medalje, Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Nemačka, Japan, Španija i Kanada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.