Iznenađenje na kraju kvalifikacija – Poljakinje šokirale Italiju i otišle na OI

Izvor: B92, 24.Sep.2023, 23:34

Iznenađenje na kraju kvalifikacija – Poljakinje šokirale Italiju i otišle na OI

Završene su kvalifikacije za Olimpijske igre na kojima je, osim Srbije, još pet selekcija rezervisalo učešće na najvećem planetarnom takmičenju sledeće godine.

U Pariz će, osim Srpkinja, ići i Dominikanska republika, Turska, Brazil, SAD i Poljska.

Upravo Poljakinje su u nedelju uveče u Lođu napravile veliko iznenađenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i savladale selekciju Italije rezultatom3:1 (15:25, 26:24, 25:23, 25:21).

Italijanke, koje su igrale bez najbolje igračice Paole Egonu, dominantno su dobile prvi set, ali su sve naredne neizvesne završnice dobijale Poljakinje.

Izabranice Stefana Lavarinija, Italijana na klupi Poljske, dobile su dramu drugog seta i nakon toga dobile samopouzdanje da osvoje treći i četvrti set.

Najzaslužnija za pobedu Poljske bila je Magdalena Stisjak sa 27 poena, dok se na drugoj strani najviše istakla Ekatarina Antropova sa 26.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljakinje do šoka: Pobijedile Italiju i idu na OI

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2023, 08:55

Kvalifikacije za Olimpijske igre okončane su juče, a osim Srbije, još pet selekcija rezervisalo je učešće na najvećem svjetskom reprezentativnom takmičenju. U Pariz će, osim srpske reprezentacije, ići još i Dominikanska republika, Turska, Brazil, SAD i Poljska.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.