Hrvatska: Uvrede ministru zato što je Srbin

Izvor: Mondo, 15.Mar.2013, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Uvrede ministru zato što je Srbin

Predsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić jutros je gostovao u programu "Soundset", gde je na nacionalnoj osnovi izvređao hrvatskog ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Spornu izjavu danas prenose svi hrvatski mediji.

"Željko Jovanović je čovek koji ima krvna zrnca da mrzi sve što je hrvatsko, HNS, Olimpijski odbor. Nema iskustva, a čovek koji je Srbin ne može voditi najvažniji resor u Republici Hrvatskoj", izjavio je Zdravko Mamić gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na Soundset plavom.

Mamićeva izjava odmah je postala predmet analize jednog od najčitanijih hrvatskih portala. U kolumni 24 sata.hr postavlja pitanje da li će policija Mamiću zakucati na vrata.

"Nakon godina ispunjenih uvredama, pretnjama, fizičkim napadima, prostačenjima i primitivnim ispadima, došli smo napokon i do govora mržnje - do krivičnog dela. Jeste da se radi o Zdravku Mamiću, jeste da se radi i o Željku Jovanoviću. Ali ovo je krivično delo. Ko zna koje po redu izvršnog predsednika NK Dinamo", navodi portal.

Podseća se i da je za pozivanje na nasilje ili mržnju usmerenu prema pripadniku grupe zbog nacionalne ili etničke pripadnosti predviđena kazna do tri godine zatvora.

"Mamić nije bio vruć nakon utakmice, nije bio pijan, niti isprovociran. Vrlo pomno je objasnio zašto smatra da je Željko Jovanović loš ministar: zato što je Srbin!", ocenjuje kolumnista Tomislav Klauški.

Hrvatski državni organi još ništa nisu preduzeli povodom ovog slučaja.

(MONDO, foto: screenshot/YouTube)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mamić napao Jovanovića: Srbin ne može voditi najvažniji resor u Hrvatskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2013

ZAGREB - Zdravko Mamić gostovao je jutros u radijskoj emisiji na Soundset Plavom, a glavna meta izvršnog predsjednika Dinama ponovno je bio ministra sporta i obrazovanja Željko Jovanović.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Priveden Zdravko Mamić

Izvor: B92, 15.Mar.2013

Predsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić priveden je zbog toga što je na nacionalnoj osnovi vređao hrvatskog ministra sporta Željka Jovanovića...Mamić je priveden zbog kršenja člana 325. Kaznenog zakona koji zabranjuje javno podsticanje na nasilje i mržnju...Zbog govora mržnje preti mu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.