
Izvor: Piplmetar.rs, 21.Maj.2024, 14:30
Rižoto sa tikvicama i šampinjonima: Savršen ručak gotov za pola sata
Danas sa vama delimo još jedan predobar recept, za rižoto sa tikvicama i šampinjonima. Preukusan obrok koji možete spremiti za pola sata.
Ne postoji ništa brže i jednostavnije nego pripremiti rižoto. Možete ga napraviti na milion načina sa apsolutno svim namirnicama koje imate u frižideru. Sve je stvar ukusa. I mi ga spremamo n arazličite načine a danas su ne redu tikvice i šampinjoni.
Ako ne želite da >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << provodite večnost u kuhinji pripremajući ručak i želite da spremite nešto na brzinu, a da je ukusno, onda je naš predlog definitivno rižoto. I to sa tikvicama i šampinjonima. Lako se priprema, a poješće se za tili čas jer je preukusan. Na internetu možete naći različite recepte za pripremu rižota s tikvicama, a jedan od njih je i sledeći video recept sa TikTok-a:
@thehealthyserve zucchini and mushroom risoni. Full recipe on my insta. #recipeoftheday #tiktokfoodrecipes #viral #tiktokfoodie #tiktokfood #italianfood ♬ Cooking – AShamaluevMusic
Kako mi pripremamo rižoto sa tikvicama i šampinjonima
Sastojci:
1 kašika ulja
1 maanja glavica crnog luka, sitno seckana
2 srednje tikvice, očišćene i isečene na kockice
150 g šampinjona, opranih i isečenih na listiće
1 šolja pirinča, dobro opranog
2 šolje vode
2 šolje pilećeg ili bujona od povrća
1/2 šolje suvog belog vina
1/2 kašičice sušenog bosiljka
so i crni biber po ukusu
1/2 – 1 šolja rendanog parmezana
prstohvat šafrana (opciono)
Priprema:
U velikom dubokom tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i pržite luk 2-3 minuta dok ne postane staklast.
Dodajte tikvice i pečurke i kuvajte još 2 minuta, često mešajući.
Dodajte pirinač, promešajte da se sjedini. Dodajte bosiljak. Podesite toplotu na srednje visoku.
Dodajte 1/4 šolje pilećeg bujona i promešajte. Kuvajte dok se bujon ne upije, često mešajući.
Nastavite da dodajete bujon i vodu, naizmenično, oko 1/4 šolje svaki put i kuvajte dok se tečnost ne upije. Obavezno često mešajte rižoto.
Dodajte vino i kuvajte dok se ne upije.
Testirajte da li je pirinač kuvan, ako nije, nastavite sa dodavanjem malo vode, kuvajte i mešajte da se pirinač potpuno skuva.
Dodajte parmezan i promešajte da se sjedini. Posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte malo šafrana (po želji) i dobro proemšajte. Služite toplo.
Al Gonzalez/gettyimages.com
Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje