Rižoto sa tikvicama i šampinjonima: Savršen ručak gotov za pola sata

Izvor: Lepota i zdravlje, 21.Maj.2024, 13:02

Rižoto sa tikvicama i šampinjonima: Savršen ručak gotov za pola sata

Danas sa vama delimo još jedan predobar recept, za rižoto sa tikvicama i šampinjonima. Preukusan obrok koji možete spremiti za pola sata. Ne postoji ništa brže i jednostavnije nego pripremiti rižoto. Možete ga napraviti na milion načina sa apsolutno svim namirnicama koje imate u frižideru. Sve je stvar ukusa. I mi ga spremamo n arazličite načine a danas su ne redu tikvice i šampinjoni. Brzi rižoto sa tikvicama i šampinjonima Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << ne želite da provodite večnost u kuhinji pripremajući ručak i želite da spremite nešto na brzinu, a da je ukusno, onda je naš predlog definitivno rižoto. I to sa tikvicama i šampinjonima. Lako se priprema, a poješće se za tili čas jer je preukusan. Na internetu možete naći različite recepte za pripremu rižota s tikvicama, a jedan od njih je i sledeći video recept sa TikTok-a: @thehealthyserve zucchini and mushroom risoni. Full recipe on my insta. #recipeoftheday #tiktokfoodrecipes #viral #tiktokfoodie #tiktokfood #italianfood ♬ Cooking – AShamaluevMusic Kako mi pripremamo rižoto sa tikvicama i šampinjonima Sastojci: 1 kašika ulja 1 maanja glavica crnog luka, sitno seckana 2 srednje tikvice, očišćene i isečene na kockice 150 g šampinjona, opranih i isečenih na listiće 1 šolja pirinča, dobro opranog 2 šolje vode 2 šolje pilećeg ili bujona od povrća 1/2 šolje suvog belog vina 1/2 kašičice sušenog bosiljka so i crni biber po ukusu 1/2 – 1 šolja rendanog parmezana prstohvat šafrana (opciono) Priprema: U velikom dubokom tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i pržite luk 2-3 minuta dok ne postane staklast. Dodajte tikvice i pečurke i kuvajte još 2 minuta, često mešajući. Dodajte pirinač, promešajte da se sjedini. Dodajte bosiljak. Podesite toplotu na srednje visoku. Dodajte 1/4 šolje pilećeg bujona i promešajte. Kuvajte dok se bujon ne upije, često mešajući. Nastavite da dodajete bujon i vodu, naizmenično, oko 1/4 šolje svaki put i kuvajte dok se tečnost ne upije. Obavezno često mešajte rižoto. Dodajte vino i kuvajte dok se ne upije. Testirajte da li je pirinač kuvan, ako nije, nastavite sa dodavanjem malo vode, kuvajte i mešajte da se pirinač potpuno skuva. Dodajte parmezan i promešajte da se sjedini. Posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte malo šafrana (po želji) i dobro proemšajte. Služite toplo. Al Gonzalez/gettyimages.comThe post Rižoto sa tikvicama i šampinjonima: Savršen ručak gotov za pola sata appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.