Evropa dobija novog vladara

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jun.2015, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa dobija novog vladara

Olimpijski stadion u Berlinu večeras će od 20.45 biti poprište borbe za trofej u Ligi šampiona, u kojem će snage odmjeriti Juventus i Barselona.

Ovo je 13. utakmica za obje ekipe ove sezone u elitnom fudbalskom takmičenju i ostaje da se vidi kome će ovaj broj biti baksuzan. Oba tima znaju kako se osvajaju trofeji. Juventusu je to pošlo za rukom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dva puta, a Barseloni četiri, a oba tima će u Berlinu osmi put zaigrati u finalu Lige šampiona.

Barselona je favorit za trofej, ali je sigurno da se iskusni Italijani neće predati bez borbe. Koliko su ova dva tima dominantna tokom cijele sezone govori i to da su osvojili duplu krunu u domaćim takmičenjima (prvenstvo i Kup), a u subotnjem susretu će imati priliku da sezonu krunišu trećim trofejom, popularnom tripletom. Sve oči će biti uprte u Andrea Pirla, Pola Pogbu i Karlosa Teveza sa jedne strane i Lionela Mesija, Luisa Suareza i Nejmara s druge strane.

Juventus je nakon grupne faze i osvajanja drugog mjesta u Grupi A imao nešto lakši zadatak na putu do finala pošto je eliminisao Borusija Dortmunda, Monako i Real Madrid, dok su Katalonci kao prvi u Grupi F do borbe za trofej došli nakon pobjeda nad Mančester Sitijem, PSŽ-om i Bajernom.

Na stranu "stare dame" mogao bi da prevagne Pirlo, koji je i sa 36 godina jedan od najboljih vezista svijeta. On je trofej u ovom takmičenju osvajao sa Milanom, a ukoliko to ponovi sa Juventusom napustiće Italiju.

"Osvojimo li Ligu šampiona protiv Barselone, napustiću Juventus i Italiju. Juventus je moj posljednji klub u Italiji", rekao je Pirlo, koji je zatim nastavio: "MLS je dobra ideja, ali ne razmišljam još o tome. Koncentrisan sam samo na Juventus i finale. Sigurno je jedino da neću još završiti karijeru, igraću onoliko koliko budem imao ovakvu želju da treniram."

Pirlo je zatim istakao da su u redovima Juventusa svi svjesni da je Barselona favorit, ali daleko od toga da će se predati bez borbe.

"Svi mi znamo da je Barselona veliki favorit, ali u fudbalu je sve moguće. Iz vlastitog iskustva znam kako je pobijediti u finalu, ali znam i kakav je osjećaj kad izgubiš. Nakon poraza od Liverpula imao sam jedan od najgorih osjećaja u životu, ne samo u fudbalu. Ne želim da se ponovo tako osjećam", kazao je Pirlo, kojem će ovo biti četvrto finale u elitnom takmičenju, a dva puta je trijumfovao sa Milanom.

Barselona je do sada pet puta igrala u finalu i dobila je četiri, od čega tri u posljednjih devet godina, ali je to jedno finale izgubila baš od Italijana, i to od Milana.

"Finale je uvijek otvoreno, šanse su 50:50. Juventus je šampion Italije, kvalitet je dokazao eliminacijom Reala u polufinalu. Očekujem tešku utakmicu, neizvjesnu, ali vjerujem u svoj tim", poručio je trener Barselone Luis Enrike, koji kao igrač nije podigao "ušati pehar" i sada želi to da uradi kao trener.

Ovaj susret će biti posljednji za Čavija Ernandeza u dresu Barselone pošto je već dogovorio transfer u Katar. Ovo će mu biti prilika da četvrti put osvoji trofej u Ligi šampiona. Cijela sezona Lige šampiona stala je u ovaj posljednji meč, u kojem će Evropa dobiti novog vladara jer Real Madrid nije uspio da dođe do finala i prilike da odbrani titulu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.