Dominacija Jovane Preković

Izvor: B92, 06.Avg.2021, 08:19

Dominacija Jovane Preković

Srpska karatistkinja Jovana Preković bez poraza ulazi u polufinale.

Srbija je zahvaljujući Jovani Preković došla do sedme medalje na Olimpijskim igrama, pošto je plasmanom u finale obezbeđena minimum bronzana medalja.

Ona je u grupi B ostvarila sve četiri pobede i kao prvoplasirana ide u borbu za zlato.

U poslednjem, četvrtom meču, Jovana je pobedila Egipćanku Đijanu Lofti odlukom sudija, pošto je posle 3 minuta borbe rezultat glasio 1:1.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U polufinalu će se boriti sa Turkinjom Mevre Čoban, dok će se u prvom duelu susresti Egipćanka Lofti i Kineskinja Siaojan Jin.

Turkinja Čoban je šampionka Evrope iz 2019, a Prekovićeva ju je savladala u prvom kolu EP ove godine 1:0, ali i u polufinalu SP 2018. sa 4:3.

Polufinale počinje od 13.05 časova, a finale je u 13.40.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dupla pobeda Hrvata protiv Crne Gore

Izvor: B92, 06.Avg.2021

Vaterpolisti Hrvatske pobedili su Crnu Goru sa 12:10 na Olimpijskim igrama u Tokiju...Nakon pobede Hrvata na Crnogorcima sa 12:10, reprezentaciju Hrvatske očekuje borba za peto mesto...Bio je ovo drugi susret Hrvatske i Crne Gore u Tokiju i druga pobeda Hrvata, a u prvom meču je bilo 12:8...Najefikasniji...

Nastavak na B92...

"Bože pravde" opet u Tokiju VIDEO

Izvor: B92, 06.Avg.2021

Himna "Bože pravde" ponovo se čula na Olimpijskim igrama...Za to je najzaslužnija Jovana Preković, karatistkinja, koja je osvojila zlato u kategoriji do 61 kilograma...Ovo je drugo najsjajnije odličje za Srbiju u Tokiju, nakon trijumfa Milice Mandić u tekvondou...Pratite nas na našoj Facebook...

Nastavak na B92...

Srbija 32. na OI po broju medalja nakon zlata Jovane Preković

Izvor: Danas, 06.Avg.2021

Nakon ovog takmičarskog dana i osvojene sedme medalje, a druge zlatne, Srbija se pomerila unapred na ukupnom skoru u pogledu osvojenih medalja na Olimpijskim igrama.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.