Da li država dovoljno pomaže sportiste?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2016, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li država dovoljno pomaže sportiste?

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da se njena izjava o podršci koju dobija od države ne odnosi na izjavu vaterpoliste Andrije Prlainovića, koji je po osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, rekao da osvojene medalje nisu proizvod sistemskog ulaganja.

"Moja izjava se nije odnosila na mišljenje mog sportskog kolege Andrije. Moj odgovor je bio isključivo na pitanje novinaru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da li sam ja lično zadovoljna uslovima koji su meni bili obezbeđeni za Rio. Da, jesam zadovoljna uslovima koji su mi obezbeđeni u mojoj zemlji za koju sam izborila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju i tačka. Ne postoji apsolutno ništa u toj izjavi što me stavlja na jednu ili drugu stranu, za ili protiv", navela je Španović večeras na svom Instagram profilu.

Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović rekao je prošle noći posle osvajanja zlatne medalje u Riju, da "osam, devet osvojenih medalja u Riju nisu proizvod sistemskog ulaganja". On je to rekao misleći na tešku situaciju u kojoj se nalaze srpski vaterpolo klubovi, koji su pred gašenjem.

Osvajač zlatne medalje u Riju rvač Davor Štefanek rekao je da se ne slaže sa Prlainovićem i da država pomaže sportistima. On je naveo da je rvanje "mali sport" koji nema mnogo sponzora i da svu pomoć dobija od države. Španović je ranije danas rekla da je zadovoljna podrškom države i da se nada da će se nastaviti sa ulaganjem i popularizacijom atletike u Srbiji. Ona je večeras zamolila novinare da puste sportiste da budu sportisti.

"Gospodo novinari ja sam sportistkinja i moje zadovoljstvo i nezadovoljstvo nije kampanja, podrška ili kritika vlasti, to je moje mišljenje koje mi vi tražite. Isto važi za sve moje kolege vrhunske sportiste koji takođe imaju svoje mišljenje o odnosu prema njima i sportu kojim se bave. I zato pustite nas da budemo ono što želimo i volimo i radimo punog srca. Jednostavno i skromno da budemo Sportisti. Hvala i nadam se da je ovim stavljena tačka na bilo kakvo dovođenje mene i mog imena u spregu sa politikom", navela je Španović.

Srbija je osvojila osam medalja u Rio de Žaneiru, dve zlatne, tri srebrne i dve bronzane, a posle večerašnjeg finala protiv SAD znaće se koju medalju će osvojiti košarkaši.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ivana Španović: Ne dovodite me u vezu s politikom, nisam govorila o Andriji

Izvor: MozzartSport.com, 22.Avg.2016, 08:19

Bronzana atletičarka iz Rija razjasnila izjavu o pomoćni države sportistima..Zadovoljna jeste, ali podrškom kakvu je ona sama dobila od države. Ivana Španović negira da je izjavom koju je kasno sinoć preneo Atletski savez Srbije imala bilo kakve veze sa ranijim protestom Andrije Prlainovića...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.