Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2016, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolt ostaje bez zlata u štafeti iz Pekinga?

KINGSTON - Jamajčanska atletska zvijezda Jusein Bolt mogao bi da ostane bez zlatne medalje osvojene na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu, jer je jedan od članova njegovog tima Nesta Karter bio pozitivan na dopingu.

Ponovljeni test Karterovog A uzorka iz Pekinga sadržavao je zabranjeni metileksanamin, prenosi list "Jamaica Gleaner".

Kako se dalje navodi, rezultat B uzorka još nije poznat, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali ukoliko i on bude pozitivan Jamajčanima će biti oduzeto osvojeno odličje.

Tridesetogodišnji Karter trčao je u prvoj izmjeni, a u štafeti 4x100 još su nastupili Majkl Frater, Asafa Pauel i Bolt.

Taj sastav je u Pekingu oborio svjetski rekord u pomenutoj štafeti rezultatom 37,10 sekundi, a završili su trku prvi ispred Trinidada i Tobaga i Japana.

KCarter je bio član pobjedničkih štafeta Jamajke na svjetskim prvenstvima 2011., 2013. i 2015. te na OI 2012.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolt ostaje bez jednog zlata iz Pekinga?

Izvor: B92, 04.Jun.2016, 09:00

Jusein Bolt mogao bi da ostane bez jedne od tri zlatne medalje koje je osvojio na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine...Član štafete Jamajke Nesta Karter navodno je bio pozitivan na zabranjenu supstancu metilheksanamin...Karterov uzorak je jedna od 454 naknadno testirana sa Igara 2008. godine,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.