Boltu oduzimaju zlato iz Pekinga?

Izvor: Telegraf.rs, 03.Jun.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boltu oduzimaju zlato iz Pekinga?

Najbolji sprinter današnjice Jusain Bolt mogao bi da ostane bez zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.

>>> Bolt objasnio zašto ne bi glasao za Đokovića za najboljeg sportistu

Međutim, radi se o zlatu u štafeti 4x100 metara koju je osvojio sa svojim drugarima iz tima Nesta Karterom, Asafa Pauelom i Majkl Fraterom.

>>> "Kilavi" Bolt oduvao konkurenciju u Ostravi (VIDEO)

Kako prenose britanski mediji u A uzorku urina Boltovog timskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kolege Neste Kartera pronađena je zabranjena supstanca Metilheksanamin.

Ova informacija je došla posle ponovonog testiranja 454 uzorka sa Igara 2008. godine.

Karter će tražiti analizu uzorka B i ako se pokaže da je i on pozitivan sledi mu četvorogodišnja suspenzija, a samim tim i oduzimanje zlatne medalje i njemu i ostalim članovima tima.

Foto: Tanjug/AP

Zanimlljivo je da je Karter bio član zlatnog tima 4x100 metara štafete i na Svetskim prvenstvima 2011, 2013 i 2015, kao i na Olimpijskim Igrama 2012. u Londonu. Ako budu testirali i ove uzorke i pokažu se kao pozitivni, moguće je oduzimanje i ovih medalja.

Podsetimo, Amerikancima su oduzeli srebro sa štafete 4x100 kada je Tajson Gej bio pozitivan 2012. na OI.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolt ostaje bez zlata u štafeti iz Pekinga?

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2016

KINGSTON - Jamajčanska atletska zvijezda Jusein Bolt mogao bi da ostane bez zlatne medalje osvojene na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu, jer je jedan od članova njegovog tima Nesta Karter bio pozitivan na dopingu...Ponovljeni test Karterovog A uzorka iz Pekinga sadržavao je zabranjeni metileksanamin,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.