Joanikije: Crna Gora ne treba da glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2024, 13:48

Joanikije: Crna Gora ne treba da glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je danas da Crna Gora, da bi uvek bila otvorena za istinu, da bi sačuvala svoje dostojanstvo i unutrašnju stabilnost, kao i da bi doprinela izmirenju i regionalnoj stabilnosti, ne treba da glasa za rezoluciju u Generalnoj skupštini UN o genocidu u Srebrenici.
"Dosledno poštujući srebreničke žrtve neupitnog zločina, ali isto tako razlikujući zločin od genocida, treba da glasa protiv, rekao je mitropolit izjavi za portal IN4S.
On je naveo da je ratni zločin nad Bošnjacima koji se dogodio u Srebrenici 1995. godine za svaku osudu.
Kako dodaje, nesporna je činjenica da je u Srebrenici izvršen zločin, ali priča o genocidu u Srebrenici je neodrživa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Crna Gora NE TREBA da glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici" Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ističe da je situacija "POLITIČKI motivisana"

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2024

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je danas da Crna Gora, da bi uvek bila otvorena za istinu, da bi sačuvala svoje dostojanstvo i unutrašnju stabilnost, kao i da bi doprinela izmirenju i regionalnoj stabilnosti, ne treba da glasa za rezoluciju u Generalnoj skupštini UN o genocidu u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.