ALEN NE MOŽE U OLIMPIJSKO SELO: Mačevalac iz Goražda u karantinu zbog seksualnog uznemiravanja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2021, 13:37

ALEN NE MOŽE U OLIMPIJSKO SELO: Mačevalac iz Goražda u karantinu zbog seksualnog uznemiravanja (FOTO)

Potpisana peticija.

Reprezentativac Sjedinjenih američkih država u mačevanju Alen Hadžić ne može da se pridruži svom timu u Olimpijskom selu u Tokiju.

Odluku suda saznao je samo nekoliko sati pred ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara, a otkako je sleteo u Tokio, upravo na insistiranje tima SAD-a, Hadžić je bio izolovan u hotelu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << udaljenom pola sata vožnje od njih. Sada mu je samo dozvoljeno da se smesti bliže kolegama.

Mačevalac poreklom iz bosanskog Goražda je postao deo olimpijskog tima u maju, ali su se onda pojavile optužbe za seksualno uznemiravanje od strane tri žene, i to u periodu od 2013. do 2015. godine.

U.S. fencer Alen Hadzic loses appeal to move into Olympic village after sexual misconduct accusations https://t.co/bEQdUBRjFQ via @Yahoo But, apparently, the infamy you did. Really!!

— Robert (@hookshot32) July 23, 2021

Hadžić je tvrdio da su to laži, ali je dobio suspenziju već 2. juna. Krajem istog meseca, suspenzija je ukinuta, ali je tim SAD-a ipak bio nemilosrdan prema Hadžiću (29) i izolovao ga u posebnom hotelu do konačne presude.

Kreću Olimpijske igre u Tokiju, a do koliko medalja može Srbija? U Mozzartu, granica je postavljena na 8,5. Kvota da će Srbija osvojiti manje medalja je 1,70, a da će osvojiti više 2,03. Pogledajte Mozzart kvote za Olimpijske igre.

Svemu je doprinela i peticija elektronskih potpisa koju je navodno potpisao svaki član tima, a Hadžićev advokat tvrdi da je u pitanju samo jedna ili dve devojke koje su odlučile da se solidarišu sa navodnim žrtvama.

- Neću doživeti iskustvo koje sam zaslužio - neutešan je Hadžić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sportisti poreklom iz BiH zabranjen ulazak u Olimpijsko selo zbog seksualnog uznemiravanja

Izvor: B92, 23.Jul.2021

Amreički mačevalac poreklim iz BiH Alen Hadžić nastupiće na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali tamo će boraviti izvan Olimpijskog sela...On će i trenirati odvojeno od svojih kolega..Ova odluka nije donesena zbog koronavirusa, nego zbog optužbi da je seksualno uznemiravao tri žene. Nakon što se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.