Izvor: Blic, 25.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronioci čistili Savsko jezero u okviru akcije "Očistimo Srbiju"

Pedesetak članova Saveza ronilaca Srbije počelo je danas čišćenje Savskog jezera u okrviru akcije "Očistimo Srbiju". Čišćenje jezera, koje je prvi put sprovedeno prošle godine, organizovao je Olimpijski komitet Srbije (OKS), koji se na taj način pridružio Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja u akciji "Očistimo Srbiju".

Ronioci, među kojima je bilo i devojaka, iz jezera su izvadili dve traktorske prikolice otpada - flaša, konzervi i guma. Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na dnu Savskog jezera našli su i sto, stolice kao i deo zaštine ograde.

Minsitar Oliver Dulić je saradnju sa OKS-om ocenio kao veoma važnu s ozbirom da akcija ne podrazumeva samo čišćenje već i promenu svesti i načina razmišljanja svakog pojedinca kako prema prirodi tako i prema samom sebi.

"Nema boljeg partnera za promenu svesti od OKS-a, koji je glavni promoter i sporta i zdravog života i vrednosti u Srbiji", kazao je Dulić.

On je podsetio da je prevencija veoma važna i da se njegovo Ministarstvo zalaže za koncept striktnijih mera protiv građana koji zagađuju životnu sredinu, kao i za edukativne mere koje bi trebalo da menjaju njihovu svest.

Podsetio je da će uskoro biti donet novi zakon koji će predviđati striktnije i rigoroznije mere.

Predsednik OKS-a Vlade Divac rekao je da je prevencija najvažnija u očuvanju životne sredine i da je najmanje što može i mora da se učini za buduća pokoljenja jeste to da im se ostavi ono što je naseleđeno.

Ronilačke ekipe su puna dva sata bile pod vodom i čistili deo ispred Tornja i centralnih tribina kod restorana "Jezero".
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela akcija "Očistimo Srbiju"

Izvor: RTS, 25.Apr.2009

Podvodnim čišćenjem Savskog jezera nastavljena akcija "Očistimo Srbiju". Cilj akcije podizanje svesti građana o značaju očuvanja i unapređenja životne sredine...Čišćenjem Savskog jezera nastavljena je akcija "Očistimo Srbiju". Ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić istakao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.