Pobede Kostelića i Pietile-Holmner

Izvor: B92, 02.Jan.2011, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Kostelića i Pietile-Holmner

Hrvat Ivica Kostelić i Marija Pietile-Holmner iz Švedske trijumfovali su u paralel slalomu u Minhenu u okviru Svetskog kupa.

Na takmičenju održanom u Olimpijskom parku u Minhenu učestvovalo je po 16 najboljih skijaša i skijaša, koji su to zaslužili plasmanom u Svetskom kupu.

Ujedno, to takmičenje održano je kao deo plana Međunarodne skijaške federacije kojom želi da alpsko skijanje bude popularnije u velikim gradovima, ali je ujedno i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << test pred Svetsko prvenstvo u Garmiš-Partenkirhenu u februaru.

Pietile-Holmnerova je do druge pobede ove sezone, prve posle trijumfa u Aspenu u decembru, došla pošto je nadmašila Slovenku Tinu Maze u finalnom okršaju pred 25.000 ljudi. Šveđanka je tako dobila i 100 bodova i veliku novčanu nagradu. Treće mesto osvojila je Elizabet Gergl, koju je Pietile-Holmnerova eliminisala u polufinalu, a iza nje je sledila Italijanka Danijela Merigeti.

Takmičenje su u četvrtfinalu završile Austrijanka Ana Feninger, Tesa Vorli iz Francuske, Švajcarkinja Fabijen Zuter i aktuelna osvajačica velikog Kristalnog globusa Lindzi Von. Jedno od većih iznenađenja u minhenu viđeno je već na startu, kada je vodeća u plasmanu Svetskog kupa i miljenica domaće publike Marija Riš eliminisana, pošto je Marigetijeva bila bolja od nje za deset sekundi posle dve vožnje.

U konkurenciji skijaša Kostelić je u finalu pobedio Francuza Žilijena Lizerua, dok je treće mesto pripalo Bodiju Mileru iz Sjedinjenih Država. Iza Milera sledilo je domaći takmičar Feliks Nojrojter, dok su u četvrtfinalu eliminisani Austrijanci Rajnfrid Herbst, Romed Bauman i Benjamin Rajh, kao i Aksel Lund Svindal, dvostruki osvajač Svetskog kupa. Aktuelni osvajač velikog Kristalnog globusa Karlo Janka takmičenje je završio na startu, ali to ne treba da čudi jer je protekle dve nedelje nije trenirao zbog bolesti.

Trofeje najboljim skijašima i skijašicama uručila je legendarna klizačica Katarina Vit, koja predvodi kandidaturu Minhena za održavanje Zimskih Olimpijskih igara 2018. godine.

Paralel slalomi su održani u okviru Svetskog kupa 1977. i 1988. godine, ali nikada nisu dobili stalno mesto u kalendaru elitnog takmičenja.

Svetski kup se u obe konkurencije nastavlja na zagrebačkom Sljemenu takmičenjima u slalomu. Skijašice okršaji u Hrvatskoj očekuju već u utorak, dok će se muškarci pod reflektorima nadmetati u četvrtak.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pjetile-Holmner i Kostelić pobednici paralel slaloma u Minhenu

Izvor: Blic, 02.Jan.2011

Šveđanka Marija Pjetile-Holmner i Hrvat Ivica Kostelić pobednici su paralelnog slaloma za Svetski kup u alpskom skijanju, održanog večeras na stazi u minhenskom Olimpijskom parku...Pjetile-Holmner je u konkurenciji skijašica pobedila u finalu Slovenku Tinu Maze, osvojivši 100 bodova i novčanu...

Nastavak na Blic...

Alpsko skijanje: Marija i Ivica najbolji

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Jan.2011, 01:45

Šveđanka Marija Pietile – Holmner i Hrvat Ivica Kostelić pobednici su ovogodišnjeg paralel slaloma, već tri godine prve trke u novoj kalendarskoj godini. Posle dva izdanja u Moskvi, što je poslužilo kao najava pred trke u Sočiju, koje su u kalendaru FIS na programu već ove zime, ove godine...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.