Milica Mandić na olimpijsku šampionku

Izvor: Politika, 10.Avg.2012, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milica Mandić na olimpijsku šampionku

U prvom kolu danas (13 č) protivnica naše tekvondo reprezentativke predstavnica Samoe, ali već u sledećem Meksikanka Espinoza, „zlatna” iz Pekinga 2008.

London – Milica Mandić, naša najveća uzdanica u tekvondo sastavu, zaključiće danas učešće predstavnika ovog sporta kada je Srbija u pitanju. U kategoriji preko 67 kg tačno u 13 časova boriće se protivKrouli Talitige,predstavnice Samoe. Niko >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ne sumnja da će Milica ovaj duel uspešno završitti da bi je u narednom meču čekao težak zalogaj. Reč je o vladajućoj olimpijskoj šampionki Mariji del Rosario Espinozi.

– Ni u tom meču Milica Mandićnije bez izgleda. Meksikanka je iskusna, ima 25 godina. Pored zlata iz Pekinga osvojila je Pan Američke igre pre dve godine, ove sezone je bila druga. Odlična takmičarka i duel sa njom biće veliki izazov za našu takmičarku – kaže trener Dragan Jović

Mandićeva će udecembrunapuniti 21.godinu. Ima iskustva iz duela sa Espinozom sa takmičenja u Bakuu. Tada je vodila skoro do samog kraja ali je Meksikanka slavila i takoobezbedila odlazak u London.

Na dan kada su se takmičili Dragana Gladović i Damir Fejzić,Milica Mandićje bila u dvorani i dobro osetila fantastičnu atmosferu koju prave gledaoci na tribinama. Čitav prizor deluje impresivno, bodrenje, aplauzi za uspešne akcije.

Nije odgovarala na pitanja ali vedra, nasmejana, ostavlja utisak osobe koja tačno zna gde je došla i šta može da napravi.

Dragan Jović je pratio sve borbe od početka do kraja.

– Odlično takmičenje,unjenojkategoriji nema slabih. Imamo pravo da se nadamo njenom uspešnom učešću,a za koliko će to biti dovoljno ostaje da se vidi.

Dragana Gladović i Damir Fejzić prvog dana nisu imali mnogo uspeha. Gladovićevanije ličila na sebe, ubedljivo je poražena i na kraju bilo vidno nezadovoljna onim što je pokazala u Eksel areni. Njena prva protivnica Britanka Džons je na kraju osvojila prvo mesto. Damir Fejzić je ostavio bolji utisak. Lako je savladao iskusnog Peruanca a protiv domaćeg takmičara Stampera je dve runde bio bolji da bi u trećoj dozvolio protivniku da preokrene rezultat.

Utisak je da je pred njima lepa karijera. Mladi su, spremni za rad. Možda su sa malo više očekivanja došli na Igre nego što je to bilorealno. Međutim sve je to veliko iskustvo, jersu osetili draž Olimpijskih igara. Vreme je pred njima.

D. Stevović

objavljeno: 11.08.2012
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.