Filipović: Sva pojedinačna priznanja bih dao za olimpijsko zlato

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Dec.2011, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipović: Sva pojedinačna priznanja bih dao za olimpijsko zlato

Evropa se 2009. divila Filipu Filipoviću, godinu dana kasnije i Evropa i svet su veličali Vanju Udovičića a na izmaku tekuće godine svet se poklonio ponovo Filipoviću, dok je stari kontinent nagradio Italijana Tempestija.
Anketa  'FINA akvatik magazina' obuhvata reprezentativna imena iz oblasti sportskih radnika, funkcionera, trenera, medija.
Na kraju glasanja za najboljeg igrača je proglašen momak koji je oduševljavao golovima u Svetskoj ligi u Firenci >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i igrama na šampionatu planete u Šangaju. Filip ne krije sreću:
Veliko priznanje, još su mi osećanja pomućena. Vest mi je javio generalni sekretar Marko Stefanović. Zaista, mnogo mi znači.
Za trenutak zastaje pa kaže:
Ovo je potvrda mog minulog rada u klubu, ali i  pre svega u reprezentaciji. Ništa od ovoga ne bilo da nisam imao takve saigrače i stručni štab kojima se zahvaljujem. Nadam se da su i svi oni makar delom srećni onoliko koliko sam ja u ovom trenutku.
Filipović će iduće godine napuniti 25 leta. Tek, a toliko toga ima. U reprezentaciji je od nošenja zastave na svečanom otvaranju u Kranju 2003, pa od Svetske lige 2005. stalno u sastavu. Igrač, asistent, strelac, neviđena levica svetskog vaterpola. Iz Partizana otišao je u Pro Reko. Treća godina za redom.
Uskoro će u Beograd na pripreme reprezentacije:
Jedva čekam. Sami ste rekli koliko smo priznanja pokupili, ali verujte da bih sva pojedinačna dao za olimpijsko zlato.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Udovičić: Filipović je zaslužio vrh planete

Izvor: Blic, 07.Dec.2011

Pre dve godine Filip Filipović je poneo titulu najboljeg vaterpoliste Evrope, a u 2011. je otišao korak dalje, stručnjaci, sportski radnici i predstavnici medija proglasili su ga za prvog na svetu. To je rezultat glasova FINA objavljenog u prestižnom časopisu „FINA akvatik magazin“, koji je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.