Izvor: Radio 021, 30.Mar.2020, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peškir Kobija Brajanta sa poslednje utakmice prodat za više od 33.000 dolara

Peškir legende Los Anđeles Lejkersa Kobija Brajanta, koji je koristio na poslednjoj NBA utakmici odigranoj u aprilu 2016. godine, prodat je na aukciji za više od 33.000 dolara, objavila je u aukcijska kuća "Iconic Auctions".

Peškir bele boje s bojama Brajantovog sponzora, prodat je za 33.077,16 dolara na aukciji na kojoj je prodato još 16 predmeta, objavila je aukcijska kuća.

Brajant je poginuo 26. januara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u 41. godini, kada se helikopter koji je prevozio njegovu trinaestogodišnju ćerku Đijanu i još sedam osoba srušio pored Los Anđelesa.

Predsednik "Iconic Auctions" Džef Vulf je za CNN izjavio da kupac peškira već raspolaže velikom kolekcijom u vezi sa Lejkersima.

"To je strastveni navijač Lejkersa i njegov dugoročni projekat je da stvori muzej u južnom delu Kalifornije", kazao je.

Brajant, petostruki NBA prvak s Lejkersima i dvostruki olimpijski pobednik sa SAD-om, prekinuo je igračku karijeru 13. aprila 2016. nakon poslednje utakmice regularnog dela sezone protiv Jute, koju su Lejkersi i dobili.

S brojem 24 na dresu Lejkersa, Brajant, čiji je nadimak bio "Crna Mamba", tada je dao 60 koševa nakon čega je održao govor, s peškirom na ramenima, koji je zaključio rečima "Mamba Out" (Mamba se odjavljuje).

Autor: Hina, AFP

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.