Peškir Kobija Brajanta sa poslednje utakmice prodat za više od 33.000 dolara

Peškir legende Los Anđeles Lejkersa Kobija Brajanta, koji je koristio na poslednjoj NBA utakmici odigranoj u aprilu 2016. godine, prodat je na aukciji za više od 33.000 dolara, objavila je u aukcijska kuća "Iconic Auctions".
Peškir bele boje s bojama Brajantovog sponzora, prodat je za 33.077,16 dolara na aukciji na kojoj je prodato još 16 predmeta, objavila je aukcijska kuća.
 
Brajant je poginuo 26. januara u 41. godini, kada se helikopter koji je prevozio njegovu trinaestogodišnju ćerku Đijanu i još sedam osoba srušio pored Los Anđelesa.
 
Predsednik "Iconic Auctions" Džef Vulf je za CNN izjavio da kupac peškira već raspolaže velikom kolekcijom u vezi sa Lejkersima.
 
"To je strastveni navijač Lejkersa i njegov dugoročni projekat je da stvori muzej u južnom delu Kalifornije", kazao je.
 
Brajant, petostruki NBA prvak s Lejkersima i dvostruki olimpijski pobednik sa SAD-om, prekinuo je igračku karijeru 13. aprila 2016. nakon poslednje utakmice regularnog dela sezone protiv Jute, koju su Lejkersi i dobili.
 
S brojem 24 na dresu Lejkersa, Brajant, čiji je nadimak bio "Crna Mamba", tada je dao 60 koševa nakon čega je održao govor, s peškirom na ramenima, koji je zaključio rečima "Mamba Out" (Mamba se odjavljuje).
  • Bora

    30.03.2020 22:08
    Najbolja stvar iz svega ovoga bila bi kada bi ljudi shvatili koliko je "sport" nepotreban i kada bi se umesto u profesionalne "sportiste" ulagalo u rekreaciju i edukaciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.