Izvor: Radio 021, 26.Maj.2020, 13:30

Bivši igrači Borca najavljuju "protest kakav još nije zabeležen u fudbalskom svetu"

Bivši igrači Borca iz Čačka dali su rok od 10 dana, do 5. juna, gradskoj vlasti da se, kako navode, mirnim putem dogovore o isplati dugova koje FK Borac ima prema igračima.

Oni su se pozvali na pravosnažne sudske odluke, navodeći da je FK Borac finansiran iz gradskog budžeta i da su predstavnici Grada bili u upravljačkom telu kluba. U pismu koje su uputili gradonačelniku Čačka Milošu Todoroviću, stoji da je odluka o istupanju kluba iz svih takmičenja doneta bez zvanične >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odluke Skupštine kluba, dok Grad nije učinio ništa kako bi sačuvao Borac i zaštitio igrače.

"Odluka o istupanju kluba iz svih takmičenja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prećutnu podršku grada Čačka, a sa jasnom namerom da nam se ne plate pošteno zarađene plate. Grad Čačak smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Borac izigrani, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu", navodi se u saopštenju fudbalera.

Pismo upozorenja je potpisalo 25 bivših fudbalera Borca, a kako navode, ne žele da njihovo nezadovoljstvo i ogorčenje bilo ko dovodi u vezu sa politikom ili političkim partijama, za koje kažu da ih ne interesuju.

"Ako Grad Čačak ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred Gradske opštine gde ćemo za početak obavestiti javnost o svim detaljima u vezi sa FK Borac, nakon čega ćemo započeti protest kakav nije još zabeležen u fudbalskom svetu", poručuju fudbaleri.

Borac se nalazio dugo vremena u problemima. Stvari za ovog nekadašnjeg superligaša i učesnika kvalifikacija za Kup Uefa dodatno su se zakomplikovale kada je FK Provo iz okoline Šapca, iz nejasnih razloga, odlučio da se preseli 150 kilometara dalje, registruje se na adresi Borca i promeni ime u Borac 1926, što je godina osnivanja prvobitnog kluba.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.