Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2020, 12:26

Bivši igrači Borca traže svoj novac: Rok od 10 dana ili protest kakav još nije viđen

Na spisku 25 potpisanih igrača, neki su odavno otišli iz Čačka

Dogorelo je do nokata! Razne “čarolije” u fudbalskim kuhinjama učinile su da FK Borac iz Čačka izađe ih svih takmičenja, a da njegovo mesto zauzme FK Borac 1926, koji se vodi kao potpuno drugi klub i sada kuca na vrata Prve lige Srbije.

Ipak, 25 bivših fudbalera “originalnog” Borca ne pristaje da ih taj inženjering zavara. Oni traže ono što su zaradili, što im pripada i po sudskim odlukama, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a sada svoj novac traže od grada Čačka. I šalju očajničko upozorenje: ako se u roku od 10 dana ništa ne reši, počeće protest kakav svet fudbala još nije video!

Saopštenje 25 bivših igrača Borca prenosimo u celosti:

Obaveštavamo javnost da smo dana 25.05.2020 poslali pismo na adresu grada Čačka kome smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koji FK Borac ima prema nama, po pravosnažnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa. FK Borac bio je finansiran iz gradskog budzeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odluka o istupanju iz svih takmičenja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prećutnu podršku grada Čačka, a sa jasnom namerom da nam se ne plate pošteno zarađene plate.

Grad Čačak smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Borac izigrani, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu.

Ako grad Čačak ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo za početak detaljno obavestiti javnost o svim detaljima vezanim za FK Borac, nakon čega ćemo započeti protest kakav nije još zabeležen u fudbalskom svetu. Takođe, ne želimo da naše nezadovoljstvo i ogorčenje bilo ko dovodi u vezu sa politikom ili političkim partijama. Mi smo obični građani, sportisti, politikom se ne bavimo, niti nas politika interesuje“, glasi saopštenje.

Potpisalo ga je 25 nekadašnjih fudbaler Borca: Branimir Aleksić, Dejan Babić, Vladimir Bajić, Jovan Čađenović, Uroš Delić, Stefan Drašković, Aleksandar Gojković, Dušan Jovančić, Lazar Jovanović, Nenad Kočović, Miloš Krstić, Nenad Lukić, Miloš Marković, Mario Maslać, Nemanja Miletić, Marko Mugoša, Miljan Mutavdžić, Radan Šunjevarić, Aleksandar Tanasin, Lazar Tatić, Tijago Galvao, Marko Vidović, Srđan Vujaklija, Đuro Zec i Boris Živanović.

Po spisku igrača vidi se da neki dugovi postoje više godina. Recimo, Nemanja Miletić je 2015. godine otišao iz Borca, Dušan Jovančić godinu kasnije, dok je Marko Mugoša napustio Čačak još 2013. godine.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bivši fudbaleri Borca iz Čačka: ''Izigrani smo''! Sledi protest ''kakav još nije zabeležen''?!

Izvor: Sportske.net, 26.Maj.2020

Grupa bivših igrača fudbalskog kluba Borac iz Čačka, čiji klub je istupio iz Prve lige Srbije zbog finansijskih problema, najavili su danas da će održati protest i optužili Grad da je najodgovorniji za istupanje iz lige i neisplaćene plate fudbalerima...Fudbalski klub Borac iz Čačka je krajem...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.