Završni masters - Novak na Nemca, Hrvata i Amerikanca

Izvor: N1 televizija, 05.Nov.2018, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završni masters - Novak na Nemca, Hrvata i Amerikanca

Obavljen je žreb za Završni masters u Londonu, a prvi teniser sveta Novak Đoković raspoređen je u grupu "Guga Kuerten", gde se nalaze još Nemac Aleksandar Zverev, Hrvat Marin Čilić i Amerikanac Džon Izner.

Drugu grupu, koja nosi naziv po "Lejtonu Hjuitu" čine Rodžer Federer (Švajcarska), Kei Nišikori (Japan), Kevin Anderson (Južna Afrika) i Dominik Tim (Austrija).

Sreću na žrebu je teniserima donosio legendarni Boris Beker, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << svog bivšeg učenika Đokovića smestio u grupu sa trenutno petim (Zverev), sedmim (Čilić) i desetim (Izner) igračem na svetu.

U ponedeljak je od učešća na Završnom mastersu odustao drugi teniser sveta Rafel Nadal, što je u velikoj meri uticalo na žreb. Njegovo mesto je zauzeo Džon Izner, a Rodžer Federer i Novak Đoković su definitivno odvojeni u grupama i mogu da se sastanu tek u polufinalu.

Novak Đoković, koji je posle odustajanja Nadala i definitivno obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine, osvajao je Završni masters pet puta. Najbolji je bio 2008, 2012, 2013, 2014. i 2015. godine, dok je prošle sezone trijumfovao Bugarin Grigor Dimitrov.

Završni masters u Londonu se igra od 11. do 18. novembra, direktni prenosi su na Sport Klubu, a na licu mesta će biti i naši Nebojša Višković i Saša Ozmo.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   London,   Tenis

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.