Vučica želi Mihajlovića

Izvor: RTS, 25.Mar.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučica" želi Mihajlovića

Posle Milana i Mančester sitija, i Roma želi Sinišu Mihajlovića. Džerard kažnjen sa tri meča. Tri meča suspenzije i za Škrtela. Barselona u prednosti, domaćin finala Kupa kralja. Bojana Jovanovski eliminisala Nemicu Monu Bartel. Golden Stejt na gostovanju savladao Portland sa 122:108 i obezbedio divizijsku titulu. Juniorke Srbije igraju protiv rukometne kosovske selekcije.
23.20 - Fudbalska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << reprezentacija Nemačke, aktuelni prvak sveta, odigrala je u prijateljskoj utakmici u Kajzerslauternu protiv selekcije Australije nerešeno 2:2.
Tim Joakima Leva poveo je u 17. minutu preko Rojsa, ali je Australija preokrenula rezultat golovima Troizija i Jedinaka, da bi "pancere" od poraza spasao rezervista Podolski desetak minuta pre kraja susreta.
U ostalim prijateljskim utakmicama Danska je u Arhusu pobedila SAD sa 3:2, dok je Škotska u Glazgovu bila bolja od Severne Irske - 1:0.
22.30 - Košarkaši Barselone savladali su u kaunasu ekipu Žalgirisa sa 83:72 (22:16, 20:17, 23:20, 18:19), u prvoj utakmici 12. kola Top 16 faze Evrolige.
Barselona se devetom pobedom učvrstila na drugoj poziciji E grupe, dok su Litvanci osmim porazom praktično otpali iz borbe za plasman u četvrtfinale.
U preostalim mečevima E grupe sutra igraju Alba - Crvena zvezda, a u petak Galatasaraj - Panatinaikos i Real Madrid - Makabi.
21.40 - Fudbaleri Barselone imaće prednost nad Atletik Bilbaom u finalu Kupa kralja, pošto je odlučeno da se utakmica igra na njihovom stadionu.
Oba kluba su tražila da igraju na stadionu Real Madrida, ali taj klub nije hteo da organizuje finalni susret nacionalnog kupa.
Nakon dva sata razgovora, pregovori su propali, pa je Fudbalski savez Španije priredio glasanje o četiri opcije: Barselona, Bilbao, Valensija i Sevilja.
Stadion Kamp nou je izabran u drugoj rundi glasanja Izvršnog odbora ispred San Mamesa u Bilbau.
Finale Kupa kralja igraće se 30. maja.
20.05 - Golman Sautemptona Frejzer Forster propustiće ostatak sezone zbog povrede levog kolena, saopštio je engleski fudbalski klub.
Forster je nezgodno pao tokom utakmice sa Barnlijem u Premijer ligi prošle subote, posle čega je iznet sa terena, a moraće i na operaciju.
Naknadono će biti poznato koliko će reprezentativni golman pauzirati, a tipičan vremenski period pauze zbog povrede čašice tetive je između devet meseci i godinu dana.
Forster je jedan od najboljih igrača Sautemptona ove sezone, nakon što je letos došao iz šampiona Škotske Seltika.
Trener Ronald Kuman od golmana na raspolaganju još ima Kelvina Dejvisa i Paula Gasanigu.
18.30 - Fudbalski klub Barselona uključio se u trodnevnu žalost, koja je danas počela širom Španije, zbog nesreće u kojoj je u padu aviona u Francuskoj poginulo 150 ljudi.
Zastave na stadionu Kamp nou biće spuštene na pola koplja, saopštio je katalonski klub.
Erbas A320 nemačke aviokompanije Džermanvings srušio se juče ujutro u južnom delu francuskih Alpa. Poginulo je svih 150 ljudi, većinom Nemaca i Španaca. Među žrtvama su i dvojica iranskih novinara Milad Hodžatoleslami i Hosein Džavadi, koji su tri dana ranije u Barseloni izveštavali sa utakmice španskog fudbalskog prvenstva između dva najveća rivala, Barselone i Real Madrida. Oni su se uputili ka Austriji, gde je trebalo da prate prijateljsku utakmicu reprezentacije Irana protiv Čilea, a potom i protiv Švedske u Stokholmu, kako je prenela iranska novinska agencija IRNA.
17.50 - Kapiten fudbalera Hanovera Lars Štindl igraće od naredne sezone za Borusiju Menhengladbah, saopštio je nemački klub.
Štindl bi na leto trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor sa Menhengladbahom, ako prođe lekarske preglede.
Štindl bi u Borusiji trebalo da zameni Kristofa Kramera, kome će na leto isteći pozajmica iz Bajer Leverkuzena. Prema pisanju nemačkih medija, Borusija će za transfer platiti tri miliona evra Hanoveru.
Štindl je postigao 15 golova i namestio 20, za 124 bundesligaške utakmice za Hanover, od kako je 2010. stigao iz Karlsruera.
17.00 - Fudbalski savez Engleske suspendovao je kapitena Liverpula Stivena Džerarda na tri utakmice zbog isključenja na derbiju 30. kola Premijer lige protiv Mančester junajteda.
Legenda kluba sa Enfilda nepromišljeno je nagazio protivničkog igrača, zbog čega je početkom drugog poluvremena dobio direktan crveni karton, nepun minut nakon što je ušao u igru sa klupe. Džerard će zbog suspenzije propustiti prvenstvene mečeve protiv Arsenala i Njukasla, kao i polufinale FA kupa protiv Blekburna.
Liverpul je u nedelju kod kuće poražen od Mančester Junajteda sa 2:1 i trenutno je petoplasirani na tabeli sa 54 boda.
15.00 - Fudbaler Liverpula Martin Škrtel dobio je tri meča suspenzije, pošto mu nije usvojena žalba na odluku da je namerno zgazio golmana Mančester junajteda Davida de Heu.
Nadležna komisija Fudbalskog saveza Engleske (FA) odbacila je Škrtelovu žalbu, tako da je Liverpul ostao bez najstandardnijeg defanzivca ove sezone u predstojećim duelima sa Arsenalom i Njukaslom u prvenstvu, kao i u ponovljenom meču sa Blekburnom u kupu.
Incident se desio u poslednjim sekundama nedeljnog poraza Liverpula od 1:2 kod kuće, kada je Škrtel jurio loptu koju je pokupio De Hea.
Sudija nije ništa video, ali su kamere snimile šta se desilo.
13.30 - Novak Đoković je savladao Rodžera Federera u Indijan Velsu, a nakon finala sa velikim rivalom Rodžerom Federerom, podelio je i nekoliko autograma.  

Nije mu bio problem ni da se potpiše na kačket, iako je isti sa inicijalima švajcarskog tenisera.
12.30 - Srpski fudbalski trener Siniša Mihajlović na kraju sezone sigurno će napustiti Sampdoriju, a posle Milana i Mančester Sitija u trku za njegov potpis uključila se i Roma, prenosi Tutosport.
Kako se navodi, Rimljani će tokom leta sprovesti "malu revoluciju", osim trenera Rudija Garsije klub će napustiti i sportski direktor Valter Sabatini, a na njegovo mesto stići će Marko Branka, koji je svojevremeno sarađivao sa Mihajlovićem u Interu.
Mihajlović je svojevremeno kao igrač dve godine nosio dres Rome (1992-1994), odigrao 79 utakmica i postigao sedam golova pre nego što je prešao, upravo u Sampdoriju.
Kasnije se vratio u Rim, ali u Lacio sa kojim je osvojio titulu i Kup kupova, a igračku karijeru je završio u Interu i odmah potom počeo trenersku kao pomoćnik Roberta Mančinija.
Samostalno je vodio Bolonju, Kataniju i Fiorentinu, a bio je i selektor Srbije, sa kojom nije uspeo da se plasira na Mundijal u Brazilu.
12.00 - Francuski reprezentativac Žeremi Matije, strelac prvog gola za Barselonu u minulom El klasiku rekao je da Lionel Mesi nikada neće napustiti katalonski klub.
Barselona i PSŽ sastaće se u četvrtfinalu Lige šampiona, a ova dva kluba igrali su u grupnoj fazi takmičenja ove sezone. Sveci su slavili u Parizu sa 3:2, dok je na Nou Kampu Barselona bila bolja rezultatom 3:1.
Ne mogu da zamislim da Leo igra negde drugde osim u Barseloni, prosto mi je neverovatno da ga recimo dovede Pari Sen Žermen. Ako protiv njih budemo igrali kao u mečevima grupne faze, onda ćemo proći u polufinale, ali moramo da budemo 100 odsto spremni. Neće biti lako, PSŽ ima dosta kvalitetnih i zaista dobrih igrača, rekao je Matije za radio Montekarlo.
Iskuni defanzivac je u Barselonu došao prošlog leta iz Valensije i do sada je za tim Luisa Enrikea na 26 utakmica postigao dva gola.
11.00 - Trener Utrehta Rob Alflen i njegov savetnik Ko Adrijans napustiće klub na kraju sezone, saopštio je holandski prvoligaš.
Alflen (47) bivši je igrač Utrehta, Ajksa, Vitesea, Sparte, Heraklesa u Kambura i ovo mu je bio prvi samostalni trenerski posao, dok je 20 godina stariji Adrijans znatno iskusniji i tokom karijere između ostalog trenirao je Ajaks, AZ Alkmar i Porto.
Na početku sezone smo ugovorili jednogodišnju saradanju sa Alflenom. Došli smo do zaključka da on nije idealno rešenja za Utreht, navodi se u saopštenju kluba.
Šest utakmica do kraja sezone Utreht se nalazi na 12. mestu na tabeli sa 32 osvojena boda. 
08.30U nastavku NBA odigrano pet utakmica, a Golden Stejt nastavio seriju pobeda kojima je obezbedio divizijsku titulu prvi put od 1976. godine.
Slavili su na gostujućem terenu Portlanda sa 122:108, a glavni igrač je opet bio Stefon Kari sa 33 poena i 10 asistencija.
Sjajan meč odigrali su Oklahoma i Los Anđeles Lejkersi u kome su triumfovali domaćini sa 127:117. Milvoki je sa samo košem prednosti savladao Majami 89:88, kao i Sakramento od Filadelfije sa 107:106, a Dalas je bio bolji od San Antonia sa 101:94.
00.00 - Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo VTA turnira premijer serije u Majamiju savladavši na startu Nemicu Monu Bartel u tri seta - 3:6, 6:3, 6:2.
Bio je ovo prvi međusobni duel trenutno 65. i 39. teniserke sveta.

Jovanovski se u drugom kolu sastaje sa Ukrajinkom Elinom Svitolinom, koja zauzima 27. mesto na VTA listi i bila je slobodna na startu takmičenja. Do sada su igrale jednom, prošle godine u Bakuu, gde je slavila Ukrajinka rezultatom 6:1, 7:6 (7:5).
Od ostalih srpskih teniserki u Majamiju Ana Ivanović je slobodna u prvom kolu i čeka pobednicu duela između Portorikanke Monike Puig i kvalifikantkinje, dok će protivnica Jelene Janković, koja je takođe slobodna na startu, biti bolja iz susreta Viktorija Azarenka (Belorusija) - Silvija Soler-Espinoza (Španija).
00.00 - Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković potvrdio je da će nacionalna ženska juniorska reprezentacija igrati protiv kosovske selekcije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
Na Upravnom odboru RSS Đurković je izneo informaciju da je Savez dobio odgovor od resornih ministarstava i kancelarija povodom predstojećeg kvalifikacionog turnira koji će biti održan u Rumuniji, gde su rivali reprezentacije Srbije selekcije domaćina, Slovačke i Kosova.
Odlučeno je da se utakmice igraju bez državnih obeležja, zastava i himni, objavljeno je na sajtu RSS. Kvalifikacioni turnir juniorki u Rumuniji na programu je od 17. do 19. aprila.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Federer,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bojana u drugom kolu Majamija

Izvor: RTS, 25.Mar.2015

Bojana Jovanovski eliminisala Nemicu Monu Bartel. Golden Stejt na gostovanju savladao Portland sa 122:108 i obezbedio divizijsku titulu. Juniorke Srbije igraju protiv rukometne kosovske selekcije. . 08.30 - U nastavku NBA...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.