Vilander: Nole slem bi bio svetski rekord!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jun.2012, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilander: "Nole slem" bi bio svetski rekord!

Sedmostruki osvajač Grend slem turnira Mats Vilander smatra da bi se Novak Đoković trijumfom na Rolan Garosu svrstao među najbolje tenisere svih vremena.

"On bi titulom postavio svetski rekord kada je reč o tome koliko dobro se može igrati tenis. Najbolji igrač svih vremena odjednom bi bio Novak Đoković, nezavisno od toga koliko GS titula osvoji, bar kada je reč o nivou igre, ne statistički. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Tako bi bilo sve dok se ne pojavi neko novi i oduva ostale svojom igrom“, smatra Vilander.

Šveđanin, koji trenutno radi kao komentator na Evrosportu, kaže da je podvig koji bi Novak postigao kompletiranjem ’Nole Slema’ vredan "šest ili sedam GS titula“ uzevši u obzir veličinu tog poduhvata.

"Osvoji li Novak Rolan Garos, on će se naći odmah iza Rodžera Federera na listi najboljih svih vremena. Morali bismo da ga stavimo na deobu drugog mesta sa Borgom i možda sa Nadalom, ali ne ispred Rodžera“.

Vilander je 1988. godine osvojio tri GS titule, ali je zaustavljen u četvrtfinalu Vimbldona.

"Federer i Nadal bi, statistički gledano, mogli da završe karijere kao dvojica najboljih tenisera svih vremena. Ako bi Novak osvojio četiri GS turnira u nizu u njihovo vreme, to bi bio golem poduhvat, neverovatno dostignuće“.

Vilander kaže da bi Đokovićev eventualni podvig bio ravan Lejverovom iz 1969. godine, kada je Australijanac osvojio sve četiri GS titule u kalendarskoj godini.

"Nije važno (što nije u istoj kalendarskoj godini), nema nikakve razlike. Kada je reč o Rodu Lejveru, on je tri od četiri titule osvojio na travi, tada se igralo samo na dve podloge“, zaključio je Vilander.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.