(VIDEO) SLEDI SPEKTAKL U INDIJAN VELSU: Đoković pobedio Congu i izborio polufinale protiv Nadala

Izvor: Kurir, 18.Mar.2016, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) SLEDI SPEKTAKL U INDIJAN VELSU: Đoković pobedio Congu i izborio polufinale protiv Nadala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u polufinalu Indijan Velsa protiv Španca Rafaela Nadala, što će biti njihov 48. duel.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale prvog Mastersa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u sezoni u Indijan Velsu pošto je sa 7:6 (2), 7:6 (2) savladao Francuza Žoa-Vilfreda Congu.

Meč je trajao dva sata i šest minuta.

Đoković će za finale igrati protiv Španca Rafaela Nadala koji je u ovoj fazi turnira savladao Keija Nišikorija sa 6:4, 6:3.

Srpski teniser je u pohodu na rekordnu petu i treću uzastopnu titulu u Indijan Velsu.

#Djokovic leads 14-6 the H2H against #Tsonga. Register and see the most complete H2H on https://t.co/iKZSX0WmUe pic.twitter.com/7LNvh3FWzc

TOK MEČA

2. SET

Đoković je ponovo dominirao u taj-brejku, i dobio sa 7:2.

6:6 - Conga je uveo drugi set u taj-brejk. Još jednom je sjajnim forhendom reagovao u kritičnoj situaciji i pogodio samu liniju, ovog puta pri rezultatu 30:30. Conga je mnogo rizikovao i stigao do 13. gema.

6:5 - Dobar odgovor Novaka posle propuštene dve meč lopte. Bez izgubljenog poena osvojio je servis.

5:5 - Đoković je propustio dve vezane meč lopte. Conga je u bitnim trenucima sjajnim forhendima razbio odbranu srpskog tenisera i izjednačio.

5:4 - Đoković je odradio svoj posao na servisu.

4:4 - Francuz ne dozvoljava novi brejk.

4:3 - Đoković ponovo vodi, uz samo jedan izgubljeni poen stigao je do novog gema.

3:3 - Dosta se mučio Conga na svom servisu, ali uspeo da zadrži servis.

3:2 - Novak sa "nulom" uzima servis i preuzima vođstvo u drugom setu.

2:2 - Đoković momentalno vraća brejk. Conga je omogućio srpskom teniseru duplom servis greškom da iskoristi prvu šansu za brejk.

Novak Đoković, Indijan Vels Foto: Printskrin

1:2 - Izuzetno loš gem za Novaka. Napravio je dve duple servis greške, što je Conga iskoristio i napravio brejk.

1:1 - Conga se namučio ali stigao do izjednačenja.

1:0 - Uvodni gem u drugom setu Đoković je dobio bez većih poteškoća.

1. SET

7:6 - Đoković je iskoristio drugu od pet vezanih set lopti i sa 7:2 u taj-brejku dobio prvi set. Ovaj set je trajao 63 minuta.

#Djokovic calls himself for touching a #Tsonga out ball. Chair umpire didn't see. Sportsmanship barometer: HIGH https://t.co/lDFdST3Cdu

Neverovatno sportski gest Đokovića. Pri rezultatu 2:0 udarac Conge je završio u autu i pripisan je Đokoviću za 3:0, međutim srpski teniser je priznao da je dodirnuo lopticu čime je poen dodeljen Francuzu. Zaista, prepošten potez Đokovića. Novaku se poštenje isplatilo jer je osvojio naredna dva poena na servis Conge za 4:1. Novak je osvojio i naredna dva za 6:1,

6:6 - Težak gem za Đokovića. Srpski teniser uspeo je da ga osvojio tek posle tri gem lopte.

5:6 - Đoković nije iskoristio još dve brejk lopte, ukupno ima 1/4 brejk šanse, što je Conga iskoristio i forhend paralelom stigao do vođstva u gemovima.

5:5 - Brejk Conge! Neverovatan gem Francuza koji je posle 30:0 napravio četiri sjajna poena i izjednačio u trenutku kada je Đoković servirao za prvi set.

Watch! This is what @tsonga7 is capable of when he unleashes that forehand. A monster helps him break #Djokovic. https://t.co/QreunZPCbI

5:4 - Đoković se nije previše trudio u devetom gemu, pa je Conga bez izgubljenog poena osvojio ovaj deo igre.

5:3 - Najbitnije za Đokovića je da čuva brejk prednosti. Osvojio je prva dva i poslednja dva poena u gemu, a između njih je Conga vezao dva poena. To je bilo najbliže što je Conga pripretio na servis rivala.

4:3 - Conga je spasao dve vezane brejk lopte i sa četiri izvanredna poena smanjio rezultat u ovom setu. Francuz je ponovo na 15:30 napravio duplu servis grešku, ali je ovog puta uspeo da se izvuče.

4:2 - Bez izgubljenog poena Đoković osvaja novi servis.

#Djokovic #BNPPO2016 pic.twitter.com/B4NIzo11dJ

3:2 - Conga je prekinuo seriju Đokovića od tri vezana gema. Srpski teniser je stigao do 15:30 i pripretio novim brejkom, ali se Francuz izvukao.

3:1 - Srpski teniser je potvrdio brejk.

Srpski navijači u Indijan Velsu, Foto: Printskrin

2:1 - Brejk Đokovića! Conga je napravio dve velike greške i omogućio srpskom teniseru da dođe do dve vezane brejk šanse. Iskoristio je Đoković prvu i napravio prvi brejk.

1:1 - Đoković nije imao nikakvih problema na svom prvom servisu u meču.

0:1 - Prvi je servirao Conga i stigao do vođstva u gemovima.

Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) ZATO JE CAR: Ono što je uradio Đoković je nešto nestvarno

Izvor: Kurir, 19.Mar.2016, 00:25

Srpski teniser Novak Đoković napravio je neverovatan potez u finišu prvog seta četvrtfinala Indijan Velsa protiv Francuza Žoa-Vilfreda Conge...Prvi reket sveta je pri vođstvu 2:0 u taj-brejku bio u napadu, a pošto je Conga izbacio lopticu u aut glavni sudija meča je dodelio poen Srbinu za 3:0...Međutim,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.