Uživo: Novak protiv osvajača US opena, Đoković - Čilić 6:0, 2:1 uz Novakov brejk!

Izvor: Blic, 17.Apr.2015, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Novak protiv osvajača US opena, Đoković - Čilić 6:0, 2:1 uz Novakov brejk!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nešto posle 13 časova igra protiv Marina Čilića u četvrtfinalu turnira Masters serije u Monte Karlu, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uživo uz Blicsport. Prvi set je Nole dobio sa 6:0!

Drugi set u toku

Kako je odigrao prvi set, tako je Novak nastavio da "melje" i na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drugog. Čilić je bio prvi na potezu, a sve što je uspeo da uradi je da - brzo ode po osveženje, jer je dozvolio brejk, a pritom je delovao potpuno indisponirano, svestan da u ovom duelu i nema baš šta da traži ako ne zaigra kao u transu.

Nakon toga, gotovo rutinski, najbolji igrač sveta je poveo sa 2:0, pa je Čilić ponovo dobio priliku da servira i, koliko toliko, popravi svoj teniski ugled. A to je, na oduševljenje publike i uz osmehe i hrvatskog tenisera i navijača, učinio u trećem gemu drugog seta, smanjivši zaostatak na 2:1.

Sledeći servira Đoković.

Prvi set: Majstorije najboljeg, nemoć šampiona US opena

Majstorski je Đoković ušao u ovaj susret, otvorivši ga brejkom, uz samo jedan izgubljeni poen. Potpuno je dominirao naš teniser u razmenama udaraca sa osnovne linije, poveo sa 0:40, a minut kasnije dočekao drugu grešku rivala i "oduzeo" mu servis. A na svoje je potom odigrao bez greške i, sa "nulom", stigao do 2:0.

Hrvatski teniser se tada "probudio", no... to nije dovoljno kada igrate protiv najboljeg na planeti. Razmene su trajale nešto duže, nada je počela da tinja kod Novakovog rivala da će konačno otpor biti dostojan četvrtfinala, no posle 15:40 neminovno je odložila samo jedna isuviše "kratka" Đokovićeva lopta, ne i naredni poen, pa je tako srpski igrač došao do novog brejka i vođstva od 3:0.

U narednom gemu bilo je znatno napetije, tim pre što je Marin na trenutak smanjio broj svojih kikseva, a dočekao suparničke, pa tako i došao do brejk šanse. No, najpre jedna odlična Novakova dijagonala, pa onda atraktivno završen poen sa obojicom na mreži, bili su uvod u devetu Čilićevu grešku u ovom meču, čime je njegov rivao došao do "četiri razlike".

Majstorije su se nastavile i kada je Đoković ponovo čekao servise. Ali, tačnije bi bilo napisati i da ih nije samo čekao - već i napadao. Jedan savršeni "ritern" nagovestio je da bi mogao i dalje da ostavi nulu na semaforu, što je uz potpuno kontrolu oba preostala poena posle 15:30 i materijalizovao novim brejkom, za velikih 5:0.

Uz samo dva direktna poena i 11 neiznuđenih grešaka, naspram Novakovih 5/5, Čilić nije imao šta da traži u prvom setu, koji je okončan njegovom potpunom nemoći. Đoković je nastavio da sjajno servira, stigao do 91% poena osvojenih iz prvog servisa (naspram Marinovih 33%), pa je savršenim rezultatom okončao uvodnu deonicu.

Uoči meča

Novak je u osmini finala za svega 56 minuta lako savladao Andreasa Hajder-Maurera sa 6:4, 6:0, a hrvatski teniser Žo-Vilfreda Congu sa 6:3, 7:6(5).

Ovo je 12. susret Đokovića i Čilića, trenutno desetog na ATP listi, a ni jedan jedini put Novak nije izgubio: vodi sa 11:0 u pobedama, uključujući i četiri prošlogodišnje. U jedinoj takvoj odigranoj 2014. na šljaci, na podlozi kakve se koristi i u Monte Karlu, rezultat je, na Rolan Garosu, bio 6:3, 6:2, 6:7(2), 6:4 u korist našeg tenisera.

Marin Čilić je upravo 2014. osvojio svoj prvi grend slem turnir, US open.

Pobednik ovog duela će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Rafael Nadal - David Ferer.

Za mesto u drugom polufinalu izborili su se Gael Monfis, koji je savladao Grigora Dimitrova, te Tomaš Berdih kome je Miloš Raonić predao meč.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Novak protiv osvajača US opena, Đoković - Čilić 6:0, 3:2!

Izvor: Blic, 17.Apr.2015

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nešto posle 13 časova igra protiv Marina Čilića u četvrtfinalu turnira Masters serije u Monte Karlu, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uživo uz Blicsport. Prvi set je Nole dobio sa 6:0!..Drugi set u toku..Kako je odigrao prvi set, tako je Novak nastavio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.