UŽIVO: Đoković - Marej 1:1

Izvor: Mondo, 10.Sep.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Đoković - Marej 1:1

U toku je uvodni set finala US opena, u kojem srpski teniser brani titulu, a Britanac juriša na prvi grend slem trofej u karijeri.

Ono što je sigurno - neće biti prekida zbog kiše, jer je vreme u Njujorku sunčano, ali će jak vetar zadavati probleme obojici tenisera.

Novak je na turniru izgubio samo jedan set - u polufinalu protiv Ferera >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - dok je Marej imao problema sa Felisijanom Lopezom u trećem kolu (3:1, sva tri seta dobio u "taj brejku"), zatim i sa Čilićem i Berdihom.

Ipak, to su samo određeni indikatori forme sa kojom dvojica igrača ulaze u meč za titulu.

Marej je u prednosti jer je imao 48 sati odmora nakon polufinala, dok je Đoković u nedelju proveo na terenu oko dva sata, ali se nije preterano "potrošio".

Novaku bi ova titula bila šesta u karijeri na grend slem turnirima, a Endiju tek prva, tako da nema dileme koji se igrač nalazi pod većim psihološkim pritiskom.

Međusobni skor je 8:6 u korist Đokovića, odnosno 2:0 na grend slem turnirima.

Zimus su u polufinalu Australijan opena odigrali nezaboravan meč, koji je Srbin rešio u svoju korist sa 3:2 (6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5). Potom su obojica zabeležila po jednu pobedu na tvrdoj podlozi, da bi Marej stekao samopouzdanje osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama u Londonu.

Tada je u finalu deklasirao Rodžera Federera, a u polufinalu eliminisao Noleta sa dva puta po 7:5.

PRVI SET

Novak je izgubio prvi gem na svoj servis - bez osvojenog poena. Vetar kao da ga je zbunio, nije ličio na sebe i napravio je četiri neiznuđene greške! Na sreću, ni Marej se nije dobro snašao na toj strani. Našao se u zaostatku od 0:40, spasio je dve brejk lopte, ali je kod treće pogrešio i Đoković je vratio stvari na početak - 1:1.

(MONDO, foto: Beta/AP)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.