UŽIVO: Đoković - Federer (9.30)! Sudar svetova

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2016, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Đoković - Federer (9.30)! Sudar svetova

Vreme je za spektakl, 45. po redu teniski blokbaster, duel Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Za razliku od mnogoih prethodnih duela, ovaj neće odlučivati o peharu, već finalu Australijan opena. Ostanite uz portal VESTIONLINE i pratite tekstualni prenos meča iz Melburna.

Trenutni skor u pobedama je 22:22. Novak je dobio poslednja tri meča. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << U prošloj sezoni, skor je bio 6:3 za našeg asa.

Do finala, Novak je imao problema samo u osmini finala protiv Žila Simona, koga je pobedio u pet setova, dok je Rodžer Federer ubedljivo stigao do novog Grend slem polufinala. Kladionice mnogo veće šanse daju Srbinu (od 1,30 do 1,36), dok je kvota na Švajcarca (3,20 do 3,50).

- Sa Rodžerom sam igrao 44 puta, sa Nadalom 45, skoro pola karijere proveo sam igrajući sa njima - našalio se Đoković odmah posle meča sa Nišikorijem u "Rod Lejver areni".

- To je uvek izazov, nema potrebe trošiti reči o tome šta je Federer uradio za naš sport u poslednjih 20 godina. Ja to izuzetno poštujem i sigurno ćemo imati sjajan meč - rekao je Đoković i otkrio da ga sin Stefan prepoznaje na televiziji.

S druge strane, treći teniser sveta puca od samopouzdanja.

- Titula bi mi mnogo značila. Ne sumnjam u to. Najveći turniru su uvek motivacija, to je i razlog što me još gledaju na terenima iako imam 34 godine. Protekle sezone igrao je vrlo ofanzivno, sigurno će i ovog puta činiti sve da skrati poene, izlazi napred. Igram dobar tenis, zabavan, barem za mene. Uživam što sam u stanju da brzo izlazim na mrežu. Mogu da pobedim bilo koga iz vrha - rekao je Rodžer Federer.

OVDE pogledajte najbolje poene Novaka i Rodžera u njihovim međusobnim duelima.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ples velikog šampiona - Novaka Đokovića!

Izvor: Mondo, 28.Jan.2016

Teniski klasik u polufinalu Australijan Opena pripao Novaku Đokoviću 3:1 (6:1, 6:2, 3:6, 6:3). Rodžer Federer "postojao" samo u trećem setu. U finalu, šestom na AO, protiv Endija Mareja ili Miloša Raonića.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.