Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2023, 19:03

UDARILI I NA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Teniski savez tzv. Kosova prijavio Srbiju zbog "Veseli se srpski rode"

Sramno saopštenje.

Teniski savez tzv. Kosova prijavio je selekciju Srbije zbog intoniranja pesme "Veseli se srpski rode" pred ulazak na meč sa Velikom Britanijom u okviru četvrtfinala Dejvis kupa - prenosi lokalni list "Koha Ditore".

Numera koju izvodi Danica Crnogorčević je bila intonirana u Malagi pred izlazak naših reprezentativaca.

- Neverovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pesmama se dešavaju na velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo - navodi se u saopštenju Teniskog saveza tzv. Kosova.

Here comes Team Serbia! 🇷🇸#DavisCupFinals | @TSSRBIJE pic.twitter.com/e9cwYq2abm

— Davis Cup (@DavisCup) November 23, 2023

Dalje se navodi da će u koordinaciji sa državnim institucijama podneti i zvaničnu žalbu Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF), Međunarodnom olimpijskom komintetu (MOK) i drugim relevantnim institucijama.

Dodaje se i da ovo nije prvi "prestup" najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića uz podsećanje da je u maju na Rolan Garosu na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije", dok se takođe oglašavao i povodom sukoba u Banjskoj 24. septembra.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.