Telegraf pecka Novaka: Teniser koji nema sreće ili hipohondar?

Izvor: Blic, 26.Nov.2010, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Telegraf" pecka Novaka: Teniser koji nema sreće ili hipohondar?

Novak Đoković je imao veliki peh sa sočivom tokom meča sa Nadalom, pa je uprkos sjajnoj igri u prvom setu potpuno izgubio ritam u nastavku. Novinari britanskog "Telegrafa" nisu propustili priliku da pomalo neprijateljski pecnu trećeg tenisera sveta pred meč sa Rodikom.

Najbolji teniser Srbije je morao da zatraži pomoć lekara u 2. kolu grupne faze završnog turnira, a za problem sa okom je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i sam rekao da se dešava "jednom u milion puta".

Međutim i to je bilo dovoljno novinarima da podsete na nekoliko mečeva, koji su svojevremeno zasmetali i Novakovom narednom rivalu Endiju Rodiku.

"Novak Đoković može da doda iritaciju oka na svoju dugu listu problema. Treći teniser sveta je poznat po borbama na terenu sa povredama i bolestima, pa se postavlja pitanje da li je on samo nesrećna žrtva povreda ili hipohondar", navodi "Telegraf" u tekstu u kom se navodi nekoliko Đokovićevih mečeva u kojima je imao probleme.

Između ostalog se spominje Australijan open 2010. godine i poznati poraz od Žoa Vilfreda Conge rezultatom 7:6, 6:7, 1:6, 6:3, 6:1. Novak je preokrenuo na 2:1 u setovima i tada je potpuno dominirao terenom. Međutim, potpuno isekli su ga problemi sa stomakom zbog kojih je morao u svlačionicu. Vratio se i vidno iscrpljen je mogao samo da odigra do kraja i pomiri se sa porazom.

"Telegraf" navodi i pobedu nad Hjuitom na Vimbldonu (7:5, 6:4, 3:6, 6:4), kada je Australijanac rekao da "Novak uvek ima nešto", a spominje se i duel sa Rodikom na Australijan openu 2009. godine, kada je morao da preda meč zbog ekstremne vrućine.

Novinari britanskog lista će vrlo verovatno odgovor dobiti već večeras, kada Đoković igra protiv Rodika u Londonu u duelu koji bi mogao da ga odvede u polufinale turnira.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.