Izvor: Glas javnosti, 31.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Super Nole ruši redom

Drčni Amer Robert Kedrik uspeo je samo u prvom setu da namuči najboljeg srpskog tenisera, ali to je ujedno bilo sve što je mogao da uradi u meču drugog kola Otvorenog prvenstva Amerike, protiv trećeg nosioca Novaka Đokovića. Srbin je pobedio bez izgubljenog seta 3:0 (7:6, 6:4, 6:4) i s mnogo optimizma nastavio prema osmini finala u kome ga očekuje meč protiv 30. nosioca Marina Ćilića iz Hrvatske.

Poštujući pobeđenog rivala Kedrika, srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << teniser je istakao da je plasman u sledeće kolo izborio znatno teže nego što je posmatračima izgledalo.

- Kedrik je servirao veoma precizno i vrlo, vrlo jako. Bio sam u početku frustriran jer nisam mogao uspešno da vratim većinu njegovih servisa. Ipak, znao sam da moram da ostanem miran i da čekam svoju priliku. Bilo je važno dobiti prvi set i posle toga sam igrao mnogo bolje - rekao je prošlogodišnji finalista njujorškog turnira podsećajući da je američki teniser sa 82 odsto osvojenih poena iz prvog servisa najbolji na svetu.

Ipak posle još jedne ubedljive pobede Novak je sa zadovoljstvom istakao da je potpuno zdrav i da mu članak koji je nagnječio na meču prethodne runde na zadaje nikakve probleme.

MENHETN JE LUDILO

Uprkos čarima NJujorka, Novak Đoković ističe da se trudi da izbegne gužvu i eventualne noćne provode kako bi na miru odmoran dočekao naredni meč.

- NJujork jeste drugačiji od drugih gradova. Većina igrača odseda na Menhetnu, koji je „ludilo“. Ipak, ja ne provodim mnogo vremena u gradu. Uglavnom sam u teniskom kompleksu ili u hotelu. Uveče obično odem u neki miran restoran sa porodicom i prijateljima trudeći se da sačuvam što više energije za sledeći meč - ispričao je Nole.

- To je već prošlost. Nadam se da se situacija iz duela sa Francuzom Arnuom Klemonom neće ponavljati na ovom turniru. U meču sa Kendrikom nisam imao nikakvih problema prilikom kretanja i što je najvažnije bez rizika sam pravio i najbrže pokrete. Zadovoljan sam što meč trećeg kola sa Hrvatom Martinom Čilićem dočekujem potpuno spreman - rekao je treći reket sveta.

On je naveo da sasvim dobro poznaje Čilićevu igru, iako je do sada samo jednom igrao protiv njega. Početkom marta ove godine, na turniru u Dubaiju, u meču za plasman u osminu finala Nole je samo za 78 minuta uspeo da pobedi sa 6:4, 6:3.

- Najvažnije je da sam zdrav i da mogu da igram najbolje što mogu. Verujem da ću uspeti da mu nametnem način igre koji mi odgovara - poručio je najbolji srpski teniser.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.