Izvor: Piplmetar.rs, 22.Maj.2023, 10:31

Šta za Novaka Đokovića znači pad na 3. mesto pred žreb na Rolan Garosu?

Nole će u Parizu biti treći nosilac

Foto: Tanjug/AP


Novak Đoković je od ovog ponedeljka treći teniser sveta, pošto je već i pre Mastersa u Rimu bilo poznato da će ga Karlos Alkaraz preteći, dok je to učinio i Danil Medvedev, prvom titulom na šljaci u karijeri.
Rus je odigrao neverovatan turnir u Rimu i osvojio je titulu pobedom nad Holgerom Runeom u finalu sa 7:5, 7:5.
Pošto je Đoković branio 1.000 bodova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << a stigao je samo do četvrtfinala, izgubio je 820 bodova, što je Rus iskoristio i titulom pretekao Novaka tačno pred Rolan Garos.
Sve ovo dolazi neposredno pred žreb u Parizu za Rolan Garos, što ne ide u prilog Đokoviću.
Naime, Novak će na Rolan Garosu sada biti treći nosilac. To znači da može da se sastane sa Karlosom Alkarazom i pre potencijalnog finala. Šanse da će Novak biti u polovini Karlosa Alkarzaa su 50:50, pa je njihov potencijalni duel moguć i u polufinalu. Takođe, Novak kao treći nosilac može u polufinalu i na Danila Medvedeva, koji je očigledno digao formu i za šljaku, što se videlo u Rimu.
Novak će kao treći nosilac izbeći četvrtog nosioca, a to je Kasper Rud, prošlogodišnji finalista u Parizu. Međutim, Rud ove sezone nije ni blizu formi od prošle, tako da to što ga Novak izbegava i nije neka prevelika prednost.
Kada su u pitanju potencijalna četvrtfinala, tu su Stefanos Cicipas, Holger Rune, Andrej Rubljov i Janik Siner.
Đoković je prošle sezone u Parizu stigao do četvrtfinala, tako da ima priliku da napreduje na listi i da se vrati na prvo mesto. Titula mu sigurno donosi prvo mesto, a u zavisnosti od učinka Alkaraza i Medvedeva, to bi u nekim varijantama moglo da mu donese i finale.
Žreb za Rolan Garos je 25. maja, a turnir se održava od 28. maja do 11. juna.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Pariz,   Tenis

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rune: Novak je favorit broj jedan u Parizu, najiskusniji je

Izvor: B92, 22.Maj.2023

Novak Đoković nije osvojio titulu u Rimu, ali je i dalje favorit za trofej na Rolan Garosu...Tako barem kaže finalista turnira na Foro Italiku i teniser koji je upravo pobedio Novaka u četvrtfinalu...Rune je kao i u Monte Karlu, ponovo zastao na poslednjem stepeniku, i ponovo je od njega bio bolji...

Nastavak na B92...

"Alkarasa bih stavio ispred Đokovića"

Izvor: B92, 22.Maj.2023

Bivši britanski teniser Tim Henman izdvojio je Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa kao favorite na Rolan Garosu...Malo veće šanse za trijumf ipak daje mladom Špancu, koji se ovog ponedeljka vratio na čelo ATP liste..."To bi bio neverovatan meč za gledanje. Đokovićev standard je visok i od njega...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.