Srbija osvojila Dejvis kup-slavlje u Beogradu(FOTO)

Izvor: S media, 05.Dec.2010, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija osvojila Dejvis kup-slavlje u Beogradu(FOTO)

Pobedom Viktora Troickog nad Majklom Lodraom od tri nula u setovima Srbija po prvi put osvojila Dejvis Kup. Trijumfovao i Novak Đoković. Slavlje u Beogradu.

Posle napeta skoro tri sata, isplatilo se. Viktor Troicki doneo je Srbiji prvu pobedu na Dejvis kupu pobedivši Majkla Lodra sa tri nula u setovima (6:2, 6:2, 6:3)

Ranije je najbolji srpski teniser, Novak >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Đoković, pobedio Gaela Monfisa

rezultatom 3:0 (6:2, 6:2, 6:4) u četvrtom meču finala Dejvis kupa.

Više hiljada, uglavnom mladjih ljudi slavilo je u Beogradu, skandirajući i proslavljajući pobedu teniske reprezentacije Srbije u Dejvis kupu.

Policija je oko 21.00 zaustavila saobraćaj u ulici Kralja Milana, kako bi tom ulicom mogla da prodje povorka, u kojoj je bilo i automobila iz kojih su se vijorile srpske zastave.

Učesnici povorke, koja je krenula sa Trga Republike, skandirali su imena srpskih tenisera, uzvikivali Srbija, Srbija i Kosovo je srce Srbije, i pevali, izmedju ostalih i pesmu Tamo daleko.

Navijači su novinaru agencije Beta rekli da samo šetaju i slave i da nemaju zacrtanu nikakvu maršrutu, niti odredište.

U centru Beograda uveče su se učestalo čule i sirene i u nekoliko navrata detonacije snažnih petardi.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   Viktor Troicki

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija osvojila Dejvis kup!

Izvor: Mondo, 05.Dec.2010

Srbija je pobednik Dejvis kupa. U finalu je savladala Francusku 3:2. Odlučujuću pobedu doneo Viktor Troicki protiv Majkla Ljodre - 3:0.

Nastavak na Mondo...

Srbija osvojila Dejvis kup

Izvor: RTS, 05.Dec.2010

Srbija je šampion sveta u tenisu!!! Odlučujući bod u duelu sa Francuzima doneo Viktor Troicki. Srpski teniser dobio Majkla Ljodru sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 6:3. "Salatara" ostaje u Srbiji...Konačno smo i to dočekali, Srbija je prvak sveta u tenisu!!! Novak Đoković je pobedom nad Monfisom prvo...

Nastavak na RTS...

Slavlje uz šampione

Izvor: RTS, 06.Dec.2010, 16:07

Građani proslavili istorijski uspeh srpskih tenisera ispred Skupštine grada Beograda. Đoković, Troicki, Zimonjić i Tipsarević sa čuvenog balkona Starog dvora pozdravili Beograđane...Na terasi Starog dvora svetsku titulu u tenisu sa građanima Beograda proslavili su osvajači Dejvis kupa Novak...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.