Spektakl za decu u Kazahstanu – Đoković plesao, ali izgubio od Nadala

Izvor: RTS, 24.Okt.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl za decu u Kazahstanu – Đoković plesao, ali izgubio od Nadala

Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su egzibicioni meč u Kazahstanu koji je pripao španskom teniseru. Nadal je u Nur-Sultanu, prestonici Kazahstana, savladao Đokovića rezultatom 6:3, 3:6, 11:9.
Srbin i Španac sastali su se kako bi sakupili novac u humanitarne svrhe i pomogli najmlađima, kojima je to najpotrebnije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Njih dvojica su tokom dana zabavljali više od 200 lokalnih klinaca tenisera, potom se sastali sa državnim vrhom i bili na prijemu kod predsednika Kasim-Jomarta Tokajeva.
Po dolasku u Nur-Sultan, igračima je priređen kraljevski doček, da bi ih u hali pratilo više od 11.500 gledalaca.
"Zdravstvujte ili salem... Vi govorite ruski jezik, ja znam nešto malo tog jezika. Prvi put sam ovde, zahvalan sam Rafaelu što će ponovo igrati sa mnom. Nadam se da će Kazahstan jednog dana dobiti i ATP turnir", rekao je Đoković prilikom prvog obraćanja.
Duel je protekao u dobroj atmosferi, obeležio ga je neizvestan finiš, koji je ipak pripao "Biku sa Majorke".
Na taj način je Nadal darovao sebi najbolji svadbeni poklon, pošto se tokom vikenda oženio dugogodišnjom partnerkom Ćiskom.

"Srećan sam što sam ovde. Oženio sam se, proslavili smo to kako smo želeli i sada je vreme za tenis i drago mi je što delim ove momente sa Novakom", istakao je Nadal.
Interesantno je i da je ovo bio duel koji je "ozvaničio" smenu na čelu ATP liste – Rafa će 4. novembra smeniti Novaka, kada se budu oduzeli bodovi sa mastersa u Parizu i Završnog turnira u Londonu.
Njihova egzibicija jeste bila humanitarnog karaktera, ali nije naišla na odobravanje svih, posebno ne uprave turnira u Beču, koji se igra u istom terminu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal savladao Đokovića u Kazahstanu

Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2019

Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su egzibicioni meč u Кazahstanu koji je pripao španskom teniseru. Nadal je u Nur-Sultanu, prestonici Кazahstana, savladao Đokovića rezultatom 6:3, 3:6, 11:9. Srbin i Španac sastali su se kako bi sakupili novac u humanitarne svrhe i pomogli najmlađima, kojima...

Nastavak na MozzartSport.com...

Đoković plesao u Kazahstanu, ali izgubio od Nadala

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2019

Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su egzibicioni meč u Kazahstanu koji je pripao španskom teniseru. Nadal je u Nur-Sultanu, prestonici Kazahstana, savladao Đokovića rezultatom 6:3, 3:6, 11:9.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.