Snažni Nole

Izvor: RTS, 05.Sep.2010, 04:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažni Nole

Novak ide dalje u osminu finala. Najbolji srpski teniser Novak đoković plasirao se u četvrtu rundu Ju-es Opena pobedom nad domaćim teniserom Džejmsom Blejkom sa 3:0 (6:1, 7:6 /7:4/, 6:2). Naredni protivnik našeg tenisera je, takođe, Amerikanac Mardi Fiš.

Novak Đoković nastavlja sa sve boljim parijama na Otvorenom prvenstvu Amerike. Uprkos jakom vetru koje ometa oba tenisera, utisak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bio da se Novak lakše prilagodio na ovakve vremenske prilike. Ubedljiva pobeda našeg tenisera za samo 1 sat i 44 minuta igre.

Prvi set servisom je počeo naš teniser.  Novak uspeva da osvoji svoj servis, iako je Blejk imao brejk loptu. Ono što je protivnik propustio Nole nepropušta pravi brejk. Do kraja seta na terenu je samo Đoković, Blejk uspeva da osvoji samo jedan gem za konačnih 6:1 u prvom setu.

U drugom setu viđena je mnogo veća borba. Pri rezultatu 2:3 za Blejka, Amerikanac pravi brek. Međutim, već u narednom gemu Nole vraća brejk. Pri rezultatu 5:5 Novak propušta dve vezane brejk lopte, tako da je set ušao u taj-brejk.

U taj-brejku je viđen fantastičan tenis i velika borba na obe strane. Novak prvi stiče prednost, i stiže do 4:1, međutim, Amerikanac se nepredaje, uzvraća i stiže do izjednačenja, ali to je bilo sve što je uradio, Nole osvaja naredna tri poena i rešava set u svoju korist.

Treći set Đoković je započeo servisom. Rešen da što pre završi meč naš teniser kreće silovito. Teniseri osvajaju uvodne gemove. Pri rezultatu 2:1 Novak pravi brejk, a potom osvaja svoj stervis i to je bilo, ispostavilo se, nedostižnih 4:1. Nole zatim rutinski privodi meč kraju.

Naredni protivnik našeg tenisera je Amerikanac Mardi Fiš.

Turnir u Njujorku igra se za nagradni fond od 22,7 miliona dolara.

Đoković - Blejk 3:0 (6:1, 7:6 /7:4/, 6:3)

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

US OPEN: Đoković bez milosti za "penzionera"

Izvor: Mondo, 05.Sep.2010

Novak Đoković plasirao se u osminu finala US opena pobedom nad Džejmsom Blejkom - 6:1, 7:6, 6:3. Naredni protivnik biće mu Mardi Fiš.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.