SALATARA JE SRPSKA!

Izvor: Kurir, 05.Dec.2010, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SALATARA JE SRPSKA!

Viktor doneo viktoriju posle maestralne pobede nad Majklom Ljodrom od 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 6:3

FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDE

- Srbija na krovu planete!

Teniska reprezentacija Srbije osvajač je Dejvis kupa! Odlučujući poen, na maestralan način doneo je Viktor Troicki, koji je posle tri fantastična seta počistio sa terena Francuza Majkla Ljodru sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 6:3.

Pre ovog meča, Novak Đoković deklasirao je Gaela Monfisa, takođe u tri seta.

Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović odlučio je da umesto Tipsarevića, koji je u petak odigrao veoma slabo, u vatru ubaci Troickog i pokazalo se da je to bio dobitnički potez.

Iako je bio pod najvećim pritiskom u karijeri, jer je odlučivao o tituli ekipnog prvaka sveta, Troicki je odigrao jedan od svojih najboljih mečeva i gotovo je deklasirao neuporedivo iskusnijeg protivnika.

Već na startu je uspeo da napravi brejk i povede u prvom setu sa 3:1, a potom je nastavio da igra kao da mu je ovo deseto finale Dejvis kupa. Konstantno je vršio pritisak na servis Lodre i to mu je donelu drugi brejk već u petom gemu i vođstvo od 1:0.

Kada je Francuz u drugom gemu drugog seta uspeo da oduzme servis našem reprezentativcu i povede sa 2:0 činilo se da bi to mogao da bude uvod u dug i dramatičan meč, ali je tada usledio pravi uragan Troickog, koji je nanizao šest gemova zaredom i šokirao protivnika.

Takav udarac teško bi mogao da podnese bilo koji teniser u tako važnom meču, pa je bilo sasvim očekivano da reprezentativac Francuske poklekne već na startu trećeg seta. Troicki mu je i šesti put oduzeo servis i stekao prednost koju, nošen bučnom podrškom oko 17.000 navijača, među kojima su bili predsednik Srbije Boris Tadić i više ministara Vlade Srbije, nije mogao da ispusti.

Lodra je u većem delu trećeg seta delovao potpuno nemoćno, a kada je Troicki sedmim brejkom u meču poveo 4:1, bilo je jasno da će Srbija prvi put osvojiti najprestižnije tenisko ekipno takmičenje na svetu.

U devetom gemu Troicki je stigao do dve vezae brejk lopte i posle dva sata i 15 minuta uspeo je da iskoristi drugu i osvoji najvažniji poen u karijeri koji je Srbiji obezbedio istorijsku pobedu.

Po završetku meča svi naši reprezentativci i članovi stručnog štaba, na čelu sa predsednikom Teniskog saveza Srbije Slobodanom Živojinovićem, ispunili su obećanje dato uoči finala i ošišali se "na nularicu".

Troicki verovao u pobedu, Nole uknjižio najveći uspeh u karijeri

Viktor Troicki rekao je posle meča da je ceo tim verovao u pobedu i osvajanje Dejvis kupa.

"Neopisivo... Nisam znao kako da reagujem posle poslednjeg poena... Ovo je najlepši trenutak u mom životu... ", rekao je Troicki Radio-televiziji Srbije.

"Zahvalan sam svima, svi su sjajno igrali, sjajno smo odigrali cele sezone. Verovali smo da možemo da osvojimo trofej i osvojili smo ga. Ne znam šta da kažem, ne znam... ", dodao je Troicki, koji je jedva zadržavao suze.

Novak Đoković rekao je da je osvajanje Dejvis kupa najveći uspeh svakog reprezentativca Srbije, ali i države.

"Ovo je najveći uspeh u karijeri svakog igrača... Ovo je jedno od najvećih sportskih dostignuća... Još nismo svesni, kao ni nacija, koja nije bila teniska. Ovo je kao da smo osvojili Svetsko prvenstvo u fudbalu", rekao je Đoković, koji je sa srpskom zastavom na glavi krio novu frizuru.

"Pred domaćom publikom, od 1:2 ušli smo u poslednji dan, da odigramo pod pritiskom dva singl meča. Briljantno... Fascinantno, fantastično... ", uzbuđeno je vikao Đoković.

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je da je njegov tim pokazao da je psihički mnogo jak. "Pokazali smo da smo mentalno najjavči tim, uspeli smo da nađemo snagu i dobijemo fantastičan meč. Pokazali smo da smo broj jedan, obradovali smo sve Srbe širom sveta", rekao je on.

Savetnik u reprezentaciji Srbije Nikola Pilić rekao je da je Srbija zaslužila da osvoji "salataru". "Presrećan sam. Moji igrači su to zaslužili, kao i TSS. Igrali smo dobro, punim srcem, oni su za ove boje založili sve", rekao je sveže ošišani Pilić.
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.