RG: Novak teško, ali zasluženo ide na Hasa

Izvor: Mondo, 03.Jun.2013, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RG: Novak teško, ali zasluženo ide na Hasa

Novak Đoković se posle velike borbe sa Filipom Kolšrajberom plasirao u četvrto uzastopno četvrtfinale Rolan Garosa. Tamo će se sastati sa veteranom Tomijem Hasom.

Odlika najboljih je da pobeđuju i kada im ne ide.

To je u ponedeljak demonstrirao Novak Đoković protiv Filipa Kolšrajbera. Vodeći svetski teniser dugo se mučio sa 19. igračem na ATP rang listi, izgubio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prvi set, ali potom dobio naredna tri - 4:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Nemac je odlično servirao tokom meča, igrao napadački, puno trčao, ali nije uspeo da osvoji više od jednog seta. U četvrtfinale Rolan Garosa prošao je naš teniser, a tamo će se sastati sa Tomijem Hasom, Kolšrajberovim sunarodnikom.

Has i Đoković odigrali su do sada devet mečeva, u kojima je šest puta pobedio Nole. Ipak, poslednji njihov duel pripao je Nemcu. U Majamiju ove godine bilo je 6:2, 6:4 za Hasa.

Što se tiče Kolšrajbera, bio je ovo njegov četvrti duel sa Novakom. Tri puta je poražen, ali ga je 2009. godine pobedio upravo na Rolan Garosu. Ovaj put je uspeo samo da izmori najboljeg svetskog tenisera.

PRVI SET:

Naš teniser nije dobro počeo meč, što je protivnik iskoristio da napravi brejk u petom gemu, kada je smeč udarcem naterao Đokovića da pošalje lopticu u aut.

Nedostatak koncentracije kod vodećeg svetskog tenisera najbolje se video u desetom gemu, kada je imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio, već je Kolšrajber preokrenuo i realizovao prvu set loptu.

DRUGI SET:

Drugi set počeo je odlično i za jednog i za drugog. Bez izgubljenog poena dobili su gemove na svoj servis, a onda je u trećem i četvrtom viđena mnogo veća borba. Posebno je napeto bilo u četvrtom gemu, kada je Novak uz dosta napora uspeo da iskoristi prvu brejk loptu i povede 3:1.

U narednom gemu, koji je bio najduži u dosadašnjem toku meča, Kolšrajber je uz dosta sreće imao čak četiri prilike da vrati brejk, ali kada se "lomilo" Đoković je bio siguran.

Iscrpljujući gem, međutim, nije poremetio Nemca koji je nastavio fantastično da servira i opet dobio gem bez izgubljenog poena. Imao je zatim novu brejk šansu, ali je Đoković, iako vidno nervozan, uspeo da se odbrani i povede 5:2, a potom reši set u svoju korist - 6:3.

TREĆI SET:

Treći set bolje je počeo Đoković, sigurnim servisom i brejkom za 2:1, ali je Kolšrajber imao dve brejk lopte za 2:2. Nije uspeo da ih iskoristi, međutim, to ga nije "slomilo". Još jednom je sjajno servirao i brzo dobio gem. Istom merom je uzvratio Đoković, ali ni to nije bilo dovoljno da borbeni Nemac padne kvalitetom igre.

Na sreću, zahvaljujući rano stečenom brejku i dobijenim gemovima na svoj servis, Nole je preokrenuo na 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:4).

ČETVRTI SET:

Iako je na početku četvrtog seta Đoković imao brejk loptu, nije uspeo da povede, ali je postalo evidentno da je Kolšrajbera stigao umor.

Naš teniser je to iskoristio i prvi put u meču dva puta oduzeo rivalu gem na njegov servis. Servirao je zatim za pobedu i imao meč loptu, ali je borbeni Nemac uspeo da se odbrani i ostane u meču. Smanjio je na 4:5, ali nije imao snage za novi brejk.

U ponedeljak će igrati i Jelena Janković, a njen duel sa Amerikankom Džejmi Halep trebalo bi da počne oko 19 časova.

(MONDO, foto: Beta/AP/Petr David Josek)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.