Poruka šampionu iz njegove škole: Nole, srećan rođendan!

Izvor: Blic, 22.Maj.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka šampionu iz njegove škole: Nole, srećan rođendan!

Novak Đoković, drugi teniser sveta, obnavljaće škole i vrtiće pogođene poplavom. Neće izostaviti ni svoju školu na Banjici, koju redovno pomaže donacijama.

Đoković je kroz svoju fondaciju donirao Srbiji 600.000 dolara i ima plan s Ministarstvom prosvete i nauke kako da izgradi nove ustanove za obrazovanje. Čim taj projekat bude iskonstruisan, biće i realizovan. Primer za to je OŠ “Bora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stanković” koju je pohađao na Banjici, kao i njegova braća Marko i Đorđe. Ni škola njega ne zaboravlja, pa su mu đaci prvaci za današnji 27. rođendan napravili čestitku. Naravno, učenici iz I-3 i I-4, iz Novakove učionice broj dva, poslali su mu srca i poljupce i poželeli da uvek bude najbolji.

Pedagog: Poštovao školu i nastavnike

Školski pedagog Slavica Jovanović nije morala da se više nego uobičajeno bavi braćom Đoković, jer su bila dobra deca.

- Imao je izu­zeteno poštovanje prema nastavanicima i školi, kao instituciji. To je dolazilo iz kuće, imali smo sjajnu saradnju sa njegovim roditeljima. Prevazišao je sve, mi smo ostali ovde, a on je otišao gore, što je i cilj osnovne škole.

Direktorka Zdravka Marjanović nije bila u mandatu kada je teniser bio učenik, ali s ponosom priča o njegovoj pomoći školi. Postoji plan da tenis bude izabrani sport za decu od prvog do četvrtog razreda.

- Kada sam 2005. počela da radim ovde, nisam ni znala da je ovdašnji đak, a već za Novu godinu je stigao prvi kombi igračaka, koje smo dali svoj deci od prvog do četvrtog razreda. Jedne zime smo bili specijalno pozvani u SC “Šumice” kada su svi učenici dobili paketiće. Uvek misli na naše đake, a čak je pre dve godine odlučio da nam pokloni tenisku školu, opremu i teren. Bio je u poseti sa predsednikom Teniskog saveza Vukom Jeremićem, takođe našim učenikom, napravljen je projekat, međutim nismo dobili lokacijsku dozvolu jer škola nije uknjižena na celoj parceli. Kada se reši papirologija, biće i to realizovano - priča direktorka.

Ona nije mogla da nam kaže kakve je Đoković bio u školi, pa smo pitali profesorku biologije Svetlanu Karan, koja ga se odlično seća.

- Novaka i sada prepoznajem u toj upornosti i strpljivosti, u postizanju rezultata. Znate li kako je bio uporan da nauči gradivo, da bude spreman. Dolazio je na razredne ispite, ali je hteo je da bude dobar učenik, da dobije peticu. Kako se sada bori za trofej, takva je bila borba za peticu - dodaje Svetlana.

Našeg najbolje sportiste seća se i profesor fizičkog Stanoje Burlić.

- Nije mnogo dolazio, verovatno ga se ne bih ni sećao da nije postao to što jeste. Pamtim ga kao izuzetno kulturnog i finog dečaka.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.