IV: Troicki prošao, na redu Ljodra

Izvor: B92, 13.Mar.2011, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IV: Troicki prošao, na redu Ljodra

Viktor Troicki plasirao se u treće kolo turnira serije 1000 u Indijan Velsu.

Srpski teniser, koji je na turniru u Kaliforniji postavljen za 16. nosioca, svom prvom meču je pobedio Australijanca Bernarda Tomića sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Protivnik Troickog u trećem kolu biće Francuz Majkl Ljodra koji je u drugoj rundi pobedio Kolumbijca Santijaga Hiralda sa 2:0 u setoivma. Francuz će sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti željan osvete pošto će to biti prvi meč ova dva tenisera nakon odlučujućeg duela u finalu Dejvis kupa.

Troicki protiv 18-godišnjeg Tomića nije igrao na najvišem nivou, ali je i pored toga trijumfovao u dva seta što pokazuje da je potpuno sazreo kao teniser. Srpski teniser je imao svega 46% ubačenog prvog servisa, ali je samo jednom izgubio svoj servis, a na drugoj strani je od osam prilika napravio tri brejka.

Ivanovićeva se sastaje sa Barborom Zahlvavovom Stricovom, Jankovićeva igra protiv Julije Gerges, a Novak Đoković protiv Andreja Golubjeva. Duel Đoković – Golubjev počinje oko tri sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu i dirktno će ga prenositi televizija B92.

Troicki je protiv izuzetno talentovanog Bernanrda Tomića odlično počeo meč, i dobio je prvi set. Ipak, srpski teniser imao je probleme u tom periodu pošto je morao da spašava čak pet brejk lopti.

Na drugoj strani od dve koje je imao iskoristio je jednu što je bilo sasvim dovoljno za vođstvo od 1:0 u setovima (6:4).

Već na startu drugog seta Troicki je ponovo pritisnuo servis Tomića, i posle dve propuštene prilike napravio je još jedan brejk, poveo sa 1:0, a zatim i materijalizovao oduzeti servis.

Međutim, za razliku od prvog seta, kada od pet brejk lopti nijednu nije iskoristio, Tomić je u drugom već prvu pretvorio u gem. Uz to je dobio i svoja dva servis gema i preokrenuo je rezultat u drugom setu (3:2). Srpski teniser i 16. nosilac u Indijan Velsu uspeo je u šestom gemu da se konsoliduje, dobije svoj servis gem i izjednači na 3:3.

U sedmom gemu Bernard Tomić poklonio je Troickom novu brejk loptu dvostrukom servis greškom, a srpski teniser je taj poklon prihvatio i poveo sa 4:3. Iako ga servis nije služio (ispod 50% ubačenog prvog servisa), Troicki je dobio i osmi gem i tako došao nadomak pobede.

Imao je Troicki u devetom gemu meč loptu na servis mladog Australijanca, ali je nije iskoristio, pa je u narednom morao da odservira za pobedu.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Troicki dobio prvi set protiv Tomića - 6:4

Izvor: Blic, 13.Mar.2011

Viktor Troicki igra meč drugog kola turnira u Indijan Velsu protiv Australijanca Bernarda Tomića...Srpski teniser nije najbolje ušao u meč što govore tri brejk šanse za mladog Australijanca u uvodnim gemovima. Ipak, Viktor je uspeo da sačuva svoj servis, zatim i sam dođe do brejka, a onda i ponovo...

Nastavak na Blic...

Troicki sigurno protiv Tomića do trećeg kola Indijan Velsa

Izvor: Blic, 13.Mar.2011

Viktor Troicki uspešno je startovao na turniru u Indijan Velsu nakon što je u dva seta savladao Australijanca Bernarda Tomića sa 6:4, 6:4 i obezbedio plasman u treće kolo...Srpski teniser nije najbolje ušao u meč što govore tri brejk šanse za mladog Australijanca u uvodnim gemovima. Ipak, Viktor...

Nastavak na Blic...

Troicki lako sa Tomićem

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Mar.2011

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u treće kolo turnira u Indijan Velsu, pošto je u drugoj rundi savladao Australijanca Bernarda Tomića sa 6:4, 6:4.. . Troicki, koji je postavljen za 16. nosioca na turniru u kalifornijskom mestu, u trećem kolu igraće protiv Francuza Majkla Ljodre.. Ljodra,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

IV: Troicki sve bliži duelu sa Novakom

Izvor: Sportal.rs, 13.Mar.2011

Viktor Troicki, 16. nosilac na turniru u Indijan Velsu, je iskoristio oko 85 odsto prvog servisa što mu je bilo dovoljno da prođe 2. kolo. Viktor je sa 2:0 (6:4, 6:4) pobedio Australijanca Bernarda Tomića.

Nastavak na Sportal.rs...

Troicki u trećem kolu

Izvor: RTV Pink, 13.Mar.2011

. . . Viktor Troicki plasirao se u treće kolo turnira serije 1000 u Indijan Velsu. . .

Nastavak na RTV Pink...

VIKTOR TROICKI U TREĆEM KOLU INDIJAN VELSA

Izvor: Kurir, 14.Mar.2011, 00:44

BEOGRAD - Viktor Troicki plasirao se u treće kolo ATp turnira u Indijan Velsu nakon što je pobedio Australijanca Bernarda Tomića...Srpski teniser je posle nešto više od sat vremena igre slavio sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, a za plasman u četvrtu rundu igraće sa Mikelom Lodrom...Francuski teniser...

Nastavak na Kurir...

Nole u trećem kolu Indijan Velsa

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2011

Novak Đoković se plasirao u treće kolo turnira u Indijan Velsu, pošto je pobedio Andreja Golubjeva sa 6:0, 6:4 za manje od sat vremena...Za plasman u osminu finala Đoković će se boriti sa Ernestom Gulbisom, koji je bio bolji od Jen-Hsuna Lua sa 6:7, 7:6, 6:1. U dosadašnja četiri okršaja sa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Viktor eliminisao Tomića

Izvor: RTS, 14.Mar.2011

Troicki iskusno do pobede. Srpski teniser Viktor Troicki uspešno je startovao u singlu na turniru u Indijen Velsu. Savladan je Australijanac Bernard Tomić sa 2:0. Naredni protivnik Viktora biće Francuz Mikael Lodra. ..Naš as je dominirao tom celog meča, a rani brejkovi ulili su mu dodatnu sigurnost....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.