Ovde je sve počelo

Izvor: RTS, 27.Avg.2011, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovde je sve počelo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković podsetio je fanove da je upravo u Njujorku prošle godine počela njegova fantastična serija, posle koje je postao svetski broj jedan.

"Ovde sam dva puta bio u polufinalu i dva puta u finalu. Mislim da je moja odlična serija počela baš ovde pre 11 meseci, tada sam odigrao odličan turnir, pobedio Federera u polufinalu, a zatim posle velike borbe izgubio od Nadala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u finalu", rekao je Đoković za Tanjug, na prijemu koji je povodom početka tog turnira organizovao ambasador Srbije u Vašingtonu Vladimir Petrović.

Na pitanje dopisnika Tanjuga da li može da obeća novi trijumf protiv Federera, pošto bi baš sa njim trebalo da se sretne u polufinalu, Đoković je rekao:

"Polako, ima mnogo da se igra do polufinala. U žrebu je 128 tenisera, svi imaju ambicije, ali ja se nadam najboljem".

Prijemu u okviru stadiona Artur Eš, na Flašing Medouzu, u njujorškom predgrađu Kvins, na čijim terenima će srpski teniseri imati priliku da se bore za titulu na otvorenom prvenstvu SAD, pored Đokovića, prisustvovali su i Jelena Janković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Bojana Jovanovski.

Sa velikim ambicijama u Njujork je doputovala i najbolja srpska teniserka Jelena Janković, takođe bivša finalistkinja US opena.

"Spremna sam, dobro raspoložena i jedva čekam da počne turnir. Nemam šta da krijem, moj cilj ovde je borba za titulu", rekla je Janković.

Među zvanicama bilo je pripadnika srpske zajednice u SAD, ali i dosta američkih biznismena, koji su iskoristili priliku da za uspomenu ponesu neku svoju fotografiju sa najboljim teniserima Srbije, pa i sveta.

Skupu su se pridružili i fudbaler Dejan Rambo Petković i košarkaš Marko Jarić.

Prijemu je prisustvovao i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Skup se organizuje već treći put, i potvrdio se ne samo kao vid podrške našim igračima, već i kao dobra prilika za promociju Srbije u Sjedinjenim Državama.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Vašington

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.