Osnovci muralom pozivaju Noleta u posetu

Izvor: Politika, 15.Maj.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovci muralom pozivaju Noleta u posetu

Na zidu u dvorištu OŠ „Lazar Savatić” završava se oslikavanje zid sa likom najboljeg tenisera sveta. - Još jedan mural „Čarobna šuma”

Đaci i stariji žitelji prestonice od sledeće nedelje konačno će svakog dana moći da gledaju Novaka Đokovića u Beogradu. Ali, najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << teniser sveta neće morati da odustane od učešća na „Rolan Garosu”, jedinom gren slemu koji mu nedostaje, kako bi ga sugrađani videli. Priliku za to Beograđani će imati u zemunskoj Osnovnoj školi „Lazar Savatić”. Na jednom zidu u dvorištu završavaju se radovi na muralu sa Noletovim likom.

– Krenuli smo da radimo pre desetak dana. Na takvu ideju došao je naš bivši učenik Andrej Josifovski. On je poželeo da nečim lepim oplemeni svoju bivšu školu i za to je dobio odobrenje od prethodnog direktora. Izradu je pomogao grad koji je obezbedio vozila sa korpama za rad na visini. Školski parlament pokrenuo je i akciju, u koju su se uključili i roditelji, a u okviru koje su nabavljene boje i 500 sprejova – objašnjava Budimir Novović, direktor zemunske osmoletke.

Naslikani Nole uživaće u „pogledu” na „Čarobnu šumu”, mural sa biljkama i životinjama koji se izrađuje na zidu preko puta.

– U izradi učestvuje šest umetnika iz Srbije, Španije i Bugarske. Svako od njih ima deo na kome će predstaviti svoje zamisli, a koje će nam objasniti kada murali budu završeni za desetak dana – dodaje Novović.

Želja učenika i nastavnika je da Noletov mural bude gotov 22. maja, baš na dan rođenja najboljeg tenisera sveta. Đaci i profesori „Lazara Savatića” nadaju se da će Đoković njihov dar lično videti za koju nedelju.

– Više puta smo ga pozivali u školu, a naša deca su mu slala brojne poruke. Nadamo se da će nas Nole posetiti u pauzi koju ima između „Rolan Garosa” i Vimbldona. Ako osvoji „Rolan Garos”, taman će nam doći sa peharom – ističe Novović čiji se kolektiv uveliko priprema i za nesvakidašnju proslavu maturske večeri.

– Proslava će biti organizovana na krovu škole. Učenici će sa nastavnicima uživati u svirci orkestra uživo i u vatrometu, a svaki đak moći će da pronađe i omiljenu zvezdu na nebu jer ćemo na krov doneti i teleskop – najavljuje Novović.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.