Novak o nepoklapanju brojeva: Nisam IT stručnjak

Izvor: B92, 21.Feb.2022, 14:22

Novak o nepoklapanju brojeva: Nisam IT stručnjak

Novak Đoković od 17.30 časova igra svoj prvi meč u 2022. godini.

Svetski broj jedan, koji je započeo 361. nedelju vladavine na ATP listi, igra protiv Italijana, Lorenca Musetija.

Mnogima je još svež u sećanju taj susret na Rolan Garosu prošle godine, kada je Italijan dobio dva taj-brejka protiv Novaka, da bi potom Novak dodao gas i izgubio samo gem do kraja meča u preostala tri seta.

Museti se tada predao na 0:4 u petom setu, ali je ostavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jak utisak. Đoković je svestan da neće imati lak posao na startu turnira koji će pokušati da osvoji po šesti put.

"Museti je mlad, nezgodan i veoma talentovan igrač. Nedavno je pobedio Huberta Hurkača na turniru u Roterdamu. Igrali smo pet setova na Rolan Garosu, to su bili uslovi koji njemu više odgovaraju. U Dubaiju je oduvek bilo brzo, a sada su uslovi najbrži ikada ovde. Servis je veoma važan. Nadam se da ću dobro početi meč, nadam se dobroj atmosferi na tribinama", kaže Novak.

On se u suočavanju sa novinarima osvrnuo i na detalj vezan za njegov PCR test sredinom decembra.

Odgovorio je na pitanje zašto se serijske brojke nisu poklapale.

"Mediji spekulišu u vezi s time. Ono što mogu da kažem jeste ono što sam rekao svima, nisam IT stručnjak… U poslednje dve godine sam uradio mnogo PCR i brzih testova, kao i svi na ATP Turu. Nisam u poziciji da razumem kako se ti testovi procesuiraju i registruju. Drago mi je da je Institut za javno zdravlje u Srbiji izašao u javnost i potvrdio te testove. Nisam stručnjak, pa ne mogu da zalazim u detalje", dodao je Đoković.

Neke je interesovalo i razmišlja li o tome šta će raditi kada okonča tenisku karijeru.

"Ja to gledam tako da ne vidim život posle tenisa. Vidim tenis u mom životu zauvek. Imam teniski centar u Beogradu. Imamo 150 dece u teniskoj školi, imamo na desetine takmičara u raznim dobima, rastemo i širimo svoj koncept. Pokušavam da prenesem metodologiju i pristup životu, radu, oporavku, mentalnu stranu sporta i pomognem mladim generacijama da se spreme za ono što dolazi i da napravimo nadam se još šampiona. Tako to gledam. To je neka vrsta mog životnog projekta. Počeli smo sa razvojem u nekoliko poslednjih godina. Naravno, znam da će uvek biti upitnik oko toga šta ću raditi tokom aktivne karijere. I to me hrani novom energijom. Veliko mi je zadovoljstvo da vidim mlade igrače kako traže savete i što sam mentor nekom na terenu. Uživam u tom procesu. Takođe, biti mlad otac sa dvoje predivne dece, znači da uvek imam pune ruke posla. Različite stvari se dešavaju. Nisam zabrinut za sopstvenu tranziciju i to šta ću raditi posle karijere profesionalca. Definitivno ću ostati u tenisu, jer mi je ovaj sport dao tako mnogo da verovatno neću moći da mu se odužim do kraja života", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.