Novak nemoćan, Marej osvojio London i ostao prvi na ATP listi!

Izvor: Sportske.net, 20.Nov.2016, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak nemoćan, Marej osvojio London i ostao prvi na ATP listi!

Đoković nije uspeo da pobedi Britanca, Marej osvojio završni Masters u Londonu i ostao prvi na ATP listi.

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu u Londonu pošto je u finalu izgubio od Endija Mareja sa 6:3, 6:4.

Ovim trijumfom, Endi Marej će >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << godinu završiti na prvom mestu na ATP listi, dok je Đoković imati narednu sezonu da se vrati tamo gde i pripada.

Đoković je u prvom setu prepustio Mareju jedan brejk i to je bilo dovoljno, u drugom je izgubio dva vezana servis gema, pokušao da se vrati u meč, ali nije uspeo.

Đoković je u drugoj polovini prvog seta počeo da pravi veći broj grešaka, jedan servis gem je prepustio Mareju, pri vođstvu Britanca od 4:3, i to je odlučilo prvi set.

Na startu meča, i Đoković i Marej bili su veoma samouvereni na svoj servis, izuzev prvg gema, Britanac je naredna dva lako dobio kada je servirao, dok je Novak prva dva gema osvojio bez izgubljenog poena.

Tek u šestom maratonskom gemu koji je trajao čak 10 minuta, pri vođstvu Mareja od 3:2, Britanac je naterao Đokovića na greške, propustio je dve brejk prilike, a Novak je imao čak četiri gem lopte i tek je petu iskoristio za 3:3.

Marej je ponovo rutinski odservirao i poveo sa 4:3, a potom je ponovo usledio duži gem na Novakov servis.

Ovaj put, Marej je uspeo a iskoristi brejk šansu i u ključnom momentu da povede sa 5:3.

Britanac nije propustio priliku da dođe do prvog osvojenog seta na svoj servis, iskoristio je prvu set loptu za 1:0.

Novak je loše otvorio i drugi set i odmah na startu je prepustio ponovo brejk Mareju posle novog dugog gema.

Britancu je raslo samopouzdanje kako je meč odmicao, lako je rešavao svoje servis gemove i poveo sa 3:1.

U petom gemu, Đoković je napravio niz grešaka, Marej je imao tri vezane brejk lopte, iskoristio je drugu kada je Novak poslao loptu u aut, pa je Britanac stekao dva brejka prednosti - 4:1.

Novak je konačno zaigrao bolje, u narednom gemu je došao do prve brejk lopte koju je odmah i iskoristio i uspeva da smanji na 4:2.

Đoković se posle toga razbudio, raspucao se u narednom gemu na svoj servis i potvrdio brejk - 4:3.

Naredni gem je bio ključan za ovaj meč, Đoković je posle najduže razmene udarca došao do 0:15, ali je Marej vezao četiri poena i poveo na 5:3.

Đoković je sigurnom servom ostao u meču, smanjio je na 5:4, očigledno je podigao nivo igre, ali se kasno probudio, tek posle dva izgubljena brejka.

U odlučujućem gemu, Marej je sjajnim servisima došao do 30:0, Novak se nije predao, uspeo je da natera Britanca na greške za 30:30, ali je potom naš teniser poslao loptu u aut za prvu meč loptu, koju je Đoković spasio sjajnim volej udarcem.

Marej je uspeo da iskoristi tek treću meč loptu i dođe do velike pobede nad Novakom Đokovićem, pa će ostati prvi na ATP listi na kraju sezone.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

TI CES ZA NAS UVEK BITI PRVI Djokovic izgubio od Marija i godinu zavrsava na 2. mestu

Izvor: medio.rs, 20.Nov.2016

Britanac prvi put osvojio titulu na završnom Mastersu..Foto: AP/Tanjug..Foto: AP/Tanjug..Foto: AP/Tanjug..Novak Đoković neće završiti sezonu kao prvi reket sveta! Naš najbolji teniser je suviše lako poražen od Endija Marija u finalu završnog Mastersa u Londonu – 6:3, 6:4, posle sat i 43 minuta...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.