Novak mnogo teži rival od Rodžera

Izvor: B92, 11.Apr.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novak mnogo teži rival od Rodžera"

Toni Nadal, trener i stric prvog tenisera sveta, istakao je da je Novak Đoković mnogo teži rival za Rafaela od Rodžera Federera.

On je dodao da je zadovoljan izdanjima svog nećaka u prvom delu sezone, ali da je razočaran finalom na Australijan openu.

Sada kreće omiljeni deo sezone za Rafaela a to je šljaka gde vrani kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i uvek veliki broj poena - finale u Monte Karlu, odnosno titule u Madridu, Rimu i na Rolan Garosu.

„Prvi deo sezone je bio dobar, ali defintivno ne i sjajan. Nismo imali sreće u Australiji gde Rafa nije mogao da se bori u finalu. U Indijan Velsu i Majamiju stvari su se popravile, ali Novak Đoković je grao na veoma visokom nivou. Rafael nije igrao loše u Majamiju, ali je naleteo na veoma dobrog rivala u Novaku i nije uspeo da ga pobedi, posebno na tvrdoj podlozi“, rekao je Toni.

Rafaelov stric bio je veoma iskren kada je u pitanju rivalstvo sa Rdožerom Federerom i Novakom Đokovićem.

„Očigledno je da je Đoković mnogo teži rival za nas nego Federer. To je lako videti kada pogledate odnos u međusobnim duelima. Ne bih izričito rekao da je Đoković bolji igrač od Federera, jer još uvek ima bolji skor u međusobnim mečevima, ali Rafael se lakše prilagođava Federerovoj nego Đokovićevoj igri. Novak se kreće izuzetno dobro, ima sjajan mentalitet i kada dominira u relijima, jedini način da se izvučete je da pogodite viner. Kada igramo protiv Đokovića, znamo i pre nego što meč počne da će biti teško i ako ne igrate na veoma visokom nivou dva ili tri sata izgubićete“, dodao je Toni koji je rekao i da je povreda leđa sada definitivno prošlost:

„Ti problemi najviše su uticali na drugi servis, jer Rafa nije mogao da se rotira kao što je želeo. Nnadam se da će na šljaci biti bolje. Videćemo.“
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toni Nadal: "Đoković teži rival od Federera"

Izvor: Sportske.net, 11.Apr.2014

Trener prvog tenisera sveta izjavio je, analizirajući ovosezonske rezultate Rafaela Nadala, da je Špancu mnogo teže da se prilagodi igri Novaka Đokovića i da je zbog toga Srbine teži protivnik nego Rodžer Federer.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.