Novak još nema Sinsinati, Federeru peta titula

Izvor: Kurir, 19.Avg.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak još nema Sinsinati, Federeru peta titula

Federer u finalu bio bolji sa 0:6, 6:7

Najbolji igrač sveta Švajcarac Rodžer Federer savladao je Novaka Đokovića sa 2:0 (6:0, 7:6) u finalu Mastersa u Sinsinatiju i tako povećao vođstvo u međusobnim duelima, trenutno dva najbolja tenisera planete.

Trenutni skor je 16-12 za Federera, koji je dobio i njihov poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << međusobni duel u polufinalu Vimbldona. Na tvrdoj podlozi rezultat je 11-9 u pobedama za Rodžera, ali je Novak dobio poslednja četiri duela sa Švajcarcem na toj podlozi.

Đoković je četiri puta već gubio u finalu Sinsinatija, dva puta i od Federera – 2009. rezultat je glasio 1:6, 5:7, a sada 0:6, 6:7. Uz turnire u Monte Karlu i Šangaju, takmičenje u Ohaju jedino je koje Novaku nedostaje u kolekciji titula iz Masters 1000 serije.

Sa druge strane, Federer je peti put  šampion u Sinsinatiju, a trijumfom nad Vavrinkom u polufinalu obezbedio je ostanak na prvoj poziciji pred US open čak i u slučaju poraza u duelu za trofej.

Srpski teniser je ovim učinkom odbranio bodove od prošle godine, a uz to inkasirao i nešto više od 260.000 dolara. Federeru je pripalo 825 ATP poena, što ga ostavlja na prvom mestu, sa 895 bodova više od drugoplasiranog Đokovića.

Drugi set

Posle prvog seta u istoriji okršaja dvojice anajboljih igrača planete, u kom jedan igrač nije uzeo ni jedan gem, Đoković se je uspeo da na startu drugog dela igre osvoji trigema na svoj servis. Za sada posle pet gemova nema brejka.

U nastavku drugog seta Novak je nastavio da lagano diže nivo igre, ali još nije uspeo da dođe u priliku da prvi put na turniru oduzme sevrvis Federeru, koji je primoran da servira za izjednačenje i ostanak u setu. Siguran je Rodžer 5:5, Novak servira sa novim loptama.

Siguran je bio najbolji srpski teniser, stiče se utisak da je sigurniji i da se mnogo bolje oseća. Kreće se brže, udarci su mu jači i precizniji, zato je ovog časa osigurao najmanje taj brejk drugog seta.

Ništa od brejka idemo u taj brejk. U dodatnom gemu drugog seta, Federer je uzeo prva tri poena, uz jedan mini brejk. Novak se za sada ne predaje i uzima oba poena na svoj servis 2:3.  A evo i riterna za izjednačenje 3:3 na prvoj promeni strana.

Posle 11 poena u taj brejku Federer na Novakov servis ima meč loptu. Ali ništa od kraja, iako će se dva igrača sresti na mreži, jer je na redu nova promena strana. Bekhend je izdao Švajcarca za prvu set loptu.  Još će se igrati jer Đokovićev lob nije bio dobar.

Posle petnaest poena Federer ima drugu meč loptu. Gotovo je, Federer je osvojio pet turnir u Sinsinatiju, a Novak će za prvenac u Ohaju čekati neku novu šansu.

Prvi set

U prvim gemovima meča na terenu postoji samo jedan igrač Švajcarac Rodžer Federer. U četiri gema prvi teniser sveta napravio je i osigurao tri brejka protiv Novaka Đokovića, koji slabim kretanje pravi mnogo netipičnih grešaka. Posle pet gemova Federer vodi sa 5:0 i servira za prvi set.

Đoković je prvi set, koji je trajao 20 minuta završio bez osvojenog gema i sa svega deset poena na svom kontu. Ukoliko ne promeni način igre, Federer će osvojiti novu titulu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.