Novak igra tajbrejk, Janko ga čeka u četvrtfinalu

Izvor: Blic, 05.Sep.2011, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak igra tajbrejk, Janko ga čeka u četvrtfinalu

Janko Tipsarević je nakon plasmana u top 20 pomerio još neke lične granice u 2011. godini pošto je pobedom nad Huanom Karlosom Fererom uspeo da se plasira u četvrtfinale US opena. Srpski teniser je do najvećeg uspeha u karijeri na grend slemu došao posle napornog meča i teške pobede nad nekadašnjim prvim reketom sveta - 7:5, 6:7 (3), 7:5, 6:2. Janko će se za polufinale boriti sa pobednikom duela Novaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Đokovića i Aleksandra Dolgopolova.

Novak nije uspeo na startu meča da se adaptira na jak vetar koji je duvao u Njujorku, pa je neočekivano prepustio Dolgopolovu brejk za 3:2. Ipak, Ukrajinac je počeo da greši u serijama pa je Đoković ubrzo izjednačio i preokrenuo rezultat u svoju korist - 4:3.

Rivali su sigurno čuvali servise do tajbrejka.

Tipsarević i Ferero su imali više vremena za odmor pošto su im rivali u prethodnoj rundi predali meč, ali to ne umanjuje njihovu odličnu formu što su pokazali i uvodni gemovi.

Za svaki poen su se teniseri pošteno umarali, ali su i uspešno odolevali da dopuste brejk šanse. Ipak, Ferero je bio taj koji je prvi mogao da oduzme servis kada je propustio dve brejk lopte kod 3:3, a kazna je stigla u 11. gemu. Janko je do prve brejk lopte stigao uz klizanje ko na šljaci, a na sjajan poen nadovezao se nateravši Ferera da pošalje lopticu u mrežu i prepusti mu prvi set posle skoro sat vremena igre - 7:5.

Brejkova nije bilo ni na startu drugog seta, a posle petog gema Janko je zbog problema sa kolenom zatražio medicinski tajmaut i uz bolnu grimasu privremeno sanirao povredu i izjednačio na 3:3. Gem za gem serija se nastavila iako je medicinski tajmaut zatražio i Ferer zbog problema sa stopalom, a odluka o pobedniku drugog seta ostavljena je za tajbrejk. Španac je bio mnogo agresivniji i savršeno je servirao zbog čega je posle novih sat vremena igre uspeo da izjednači na 1:1 u setovima - 7:6 (3).

Neverovatno izjednačena igra viđena je i u trećem setu, a najbolju priliku za brejk imao je Janko u devetom gemu kada je propustio tri šanse da oduzme Špancu servis, ali je posle 15 minuta Ferero uspeo da povede sa 5:4. Ipak, kao i u prvoj deonici Janko je u 11. gemu došao do brejka i potvrdio ga osvajanjem trećeg seta - 7:5.

Osvajanje trećeg seta dalo je krila Janku koji je sa dva osvojena brejka lako priveo meč kraju posle više od tri i po sata igre - 6:2.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.