Novak i Jelena ne staju, stigla nova pomoć bolnicama u Srbiji! I to nije sve!

Izvor: Sportske.net, 25.Apr.2020, 14:33

Novak i Jelena ne staju, stigla nova pomoć bolnicama u Srbiji! I to nije sve!

Kako zahvaliti Novaku na svemu što čini za Srbiju?

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je kroz svoju humanitarnu fondaciju tokom aktuelne pandemije koronavirusa već uradio ogroman posao, ali danas je objavljena još jedna informacija o novim količinama medicinske opreme koju je Novak donirao Srbiji.

Pomoć je stigla u kragujevački Klinički centar, a dodatnu medicinsku opremu dobiće i zdravstvene ustanove u Beogradu i Kosovskoj Mitrovici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
U nastavku prenosimo današnje saopštenje Fondacije Novak Đoković ovim povodom.

''Naša fondacija započela je dopremanje medicinske opreme zdravstvenim ustanovama koje leče pacijente od COVID-19 virusa. Prva pristigla medicinska oprema, u vidu 4 respiratora i 20 kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata, donirana je Kliničkom centru u Kragujevcu, kako bi olakšala napore lekara i zdravstvenih radnika koji bore protiv COVID-19.

U dogovoru sa nadležnim državnim institucijama, najvredniji deo donacije, CT SCAN sa svom dodatnom opremom i četiri aparata za neinvazivnu ventilaciju uz veliki broj setova, biće raspoređeni Infektivnoj klinici u Beogradu i Klinici za Pulmologiju KCS, s obzirom da se najteže oboleli pacijenti od ovog virusa leče u navedenim ustanovama. U sklopu donacija, Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici biće dopremljena dva respiratora.

'Trudili smo se da prikupimo informacije šta je najpotrebnije medicinskim ustanovama, ne samo u Beogradu nego i u onim gradovima u Srbiji gde su takodje bila žarišta, kao i da nabavimo najkvalitetniju dostupnu opremu. Nastavljamo i dalje da pratimo situaciju. Još jednom izražavamo veliku zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na ogromnom požrtvovanju i danonoćnom radu da bi svi pacijenti bili zbrinuti, lečeni i uspešno izlečeni', izjavila je Jelena Đoković globalna direktorka i ko-osnivač Fondacije Novak Đoković.


-





-

U narednim danima naš tim će nastaviti sa isporučivanjem neophodne medicinske opreme i drugim COVID centrima širom Srbije koja uključuje još 10 respiratora, rendgen aparat, monitore za vitalne funkcije, specijalne klompe i drugu opremu koja će biti raspoređena u skladu sa potrebama tih zdravstvenih ustanova'', navodi se na sajtu Fondacije.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis,   Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Đoković i u teškim vremenima misli na svoje navijače, posebno one najugroženije

Izvor: RTS, 26.Apr.2020, 08:22

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije zaboravio svoje verne navijače i tokom duge pauze zbog pandemije koronavirusa. Đoković je, poput gotovo svih sportista na svetu, na odmoru već više od mesec dana, ali je posvetio vreme onima koji ga vole. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.