Fondacija Novak Đoković doprema opremu zdravstvu Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2020, 13:16

Fondacija Novak Đoković doprema opremu zdravstvu Srbije

Fondacija Novak Đoković je danas saopštila da je počela dopremanje medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Srbiji koje leče pacijente od koronavirusa.

Prva medicinska oprema u vidu četiri respiratora i 20 monitora za praćenje stanja pacijenata donirana je Kliničkom centru u Kragujevcu.

U dogovoru s nadležnima, najvredniji deo donacije - CT SCAN s dodatnom opremom i četiri aparata za "neinvazivnu ventilaciju uz veliki broj setova", biće dati Infektivnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << klinici u Beogradu i Klinici za Pulmologiju Kliničkog centra Srbije gde se leče najteže oboleli.

Dva respiratora će biti dopremljena Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

"Trudili smo se da prikupimo informacije šta je najpotrebnije medicinskim ustanovama, ne samo u Beogradu nego i u onim gradovima u Srbiji gde su takođe bila žarišta, i da nabavimo najkvalitetniju dostupnu opremu", rekla je globalna direktorka fondacije Jelena Đoković i dodala da će i dalje pratiti situaciju.

Fondacija Novak Đoković je izrazila veliku zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na "ogromnom požrtvovanju i danonoćnom radu kako bi svi pacijenti bili zbrinuti, lečeni i uspešno izlečeni".

Fondacija je najavila da će drugim centrima širom Srbije, u skladu s njihovim potrebama, narednih dana isporučit: još 10 respiratora, rendgen-aparate, monitore za vitalne funkcije, specijalne klompe i drugo.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fondacija Novak Đoković počela dopremanje medicinske opreme: Stižu respiratori u Kosovsku Mitrovicu, pomoć za Beograd i Srbiju

Izvor: Večernje novosti, 25.Apr.2020

Fondacija Novak Đoković saopštila je danas da je započela dopremanje medicinske opreme zdravstvenim ustanovama koje leče pacijente od COVID-19 virusa Fondacija Novak Đoković saopštila je danas da je započela dopremanje medicinske opreme zdravstvenim ustanovama koje leče...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.